Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bu belirtiler varsa kum döküyor olabilirsiniz

Böbrek kumu dökme belirtileri olarak ilk görülen şey ağrılardır. Ağrılar zamanla bıçak saplanır gibi hissedilebilir.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-13 20:10:29

Bu belirtiler varsa kum döküyor olabilirsiniz

Böbrek kumu dökme belirtileri olarak ilk görülen şey ağrı ve sancılardır. Zamanla bıçak saplanır gibi hissedilebilir. Fakat bazı kişilerde böbrek kumu yüzünden oluşan kanamalardan teşhis koyulabilmektedir.

BELİRTİLERİ NELER?

bobrek.gen.tr'nin haberine göre; idrarda yanma, idrarı tam olarak boşaltamama hissi, idrarda sıkışma gibi belirtiler de görülmektedir. Ayrıca kum döken kişide bunlar dışında bulantı ve kusma da görülmektedir. Fakat tıkanma oluşunca idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek iltihabı da görülebilmektedir. Ateş yükselmesi, sindirim sistemi sorunları olarak kabızlık ve ishal de belirtiler arasındadır.

Kum dökme kişiden kişiye değişmektedir. Bazı kişiler ağrıyı hissetmezken bazıları şiddetli bir şekilde geçirebilmektedir. Bazen 1-2 günde dökülürken bazen ise cerrahi işlem gerekebilir.

ANİ BİR ŞEKİLDE OLABİLİR

Karın ve kasık ağrıları ani ve şiddetli bir şekilde gerçekleşebilir. Böbrekteki kum döküldüğünde kas ve sinirlerde etkilenerek ağrılar oluşabilir. Fakat bu ağrılar hareket edilirken daha fazla hissedilir. Sırta, böbreğe ve bacağa kadar ağrılar vurabilir.

Böbrek kumu dökmede genellikle kramp şeklinde vücuda ağrı girerek uzun süre geçmemektedir. Kum dökme belirtileri arasında idrara sık sık çıkma ve azar azar yapılması da görülmektedir. Erkeklerde bu durum prostat gibi düşüncelere yol açsa da bir uzman tarafından testlere tabi tutulmaktadır. Böbreğin asıl işlevi ise vücuttaki fazla suyu ve artık maddeleri idrar yolu ile dışarı atmaktır. Fakat kum böbreği tıkamış ve dışarı atıkların atılmasını engelleyerek sancı ve ağrılara neden oluyor ise zaman kaybetmeden bir uzman tarafından muayene olunmalıdır. Böbrek kumu dökme belirtileri arasında görülen sancılar bazen yürüyüş yaparken yakalar, bazen koşuda yakalar, bazen yatarken, bazen otururken birden şiddetli şekilde vücudun herhangi bir yerine girerek kişiye ciddi bir şekilde rahatsızlık verir. Fakat kişide yüksek şekilde ateş ve sancı görülüyorsa doktor tarafından kontrol altına alınarak ilaç tedavisine başlanmalıdır.

 

Haber Ara