Dolar

32,5841

Euro

34,8396

Altın

2.494,91

Bist

9.663,75

'Bu anayasa Erdoğan'ın istediklerini korumaz'

Baykal, 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın korumak istediği şeyleri bu anayasa korumaz. Kendisinin kaygılarını çok iyi biliyorum.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-11 10:05:31

'Bu anayasa Erdoğan'ın istediklerini korumaz'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Başkanlık sistemini de içinde barındıran yeni anayasa teklifine ilişkin TBMM Genel Kurul aşaması önceki gün başladı ve ilk 2 madde kabul edildi.

Anayasa Meclis'te oylanıyor ama tartışmalar da devam ediyor.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da sisteme karşı çıkanlardan...

Baykal ile anayasayı görüşen Milliyet Yazarı Serpil Çevikcan, görüşlerini köşesine taşıdı.

Baykal, açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumak istediği bir şeyler olduğunu iddia etti ve "Bu anayasa onu güvence altına almaz." dedi.

Baykal'ın ilgili açıklamaları şöyle;

"SORUNLARIMIZ ANAYASADAN KAYNAKLANMIYOR"

"Tekrar ediyorum: Türkiye'deki sorunlar anayasadan kaynaklanmıyor. Terördü, hukuk güvensizliğiydi, FETÖ'ydü, dış politikaydı, mültecilerdi, bunların hepsi bir politikanın sonucu. Bu bir anayasal sorun değil. Üstelik yüzde 50/50 ile anayasa mı olur? Anayasa hepimizi birleştirecek bir olay. Beraber yola çıkılıyor. Bizi baştan silip atıyorsun.

"ERDOĞAN'IN KORUMAK İSTEDİĞİ ŞEYLER VAR"

Sayın Cumhurbaşkanı bir arayış içinde ise benimle buluşmaktan olumlu bir sonuç beklerse memnuniyetle kendisine düşüncelerimi açıklıkla anlatırım. Ama benim talep etmem, harekete geçmem söz konusu olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın korumak istediği şeyleri bu anayasa korumaz. Kendisinin kaygılarını, çekincelerini çok iyi biliyorum ama bu anayasa onu güvence altına almaz. Çok büyük sorunlar, sıkıntılar doğurur.”

Haber Ara