Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Brunson, Soylu, Gül, F-35

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-03 09:24:30

Brunson, Soylu, Gül, F-35

YPG/PKK'ya binlerce kamyon dolusu silah göndererek Türkiye'nin başındaki terör belasını alenen besleyen, Fethullah Gülen ve kurmaylarını koruyup kollayarak 15 Temmuz askerî darbe girişimini ve katliamını açıkça sahiplenen, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı eften püften gerekçelerle hapse tıkarak da Türkiye'ye meydan okuyan ama bu hususlarda hiçbir yaptırımla karşılaşmayan ABD'nin, PKK ve FETÖ ile irtibatlı olmakla suçlanan misyoner Andrew Brunson serbest bırakılmıyor diye Türkiye'ye yaptırım uygulaması, üstelik yaptırımlara PKK'nın katlettiği 26 yaşında bir anne ile 11 aylık bebeğini defnettiğimiz gün başlaması, şapka çıkarılacak derecede muazzam bir küstahlıktır!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün ABD'deki “muhtemel” mal varlıkları dondurulacakmış (Gül “ABD'de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım ne de bir tek kuruş param yoktur”, Soylu ise “Amerika'da bir malımız var; FETÖ. Onu da orada bırakmayız” diyor)…

ABD vatandaşlarının Soylu ve Gül'le ticaret yapmaları yasaklanıyormuş…

İstediği kadar komedi olsun, yenir yutulur şey değil bu.

Hele F-35 konusundaki şantaj!

***

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin hakkı olan F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının durdurulmasına imkân tanıyan bir maddenin yer aldığı 2019 yılı Savunma Bakanlığı bütçe kanun tasarısını geçenlerde onaylamıştı.

Evvelki gün -Soylu ve Gül'e yaptırım uygulanacağının açıklanmasından birkaç saat sonra- ABD Senatosu da bu tasarıyı onayladı.

Şimdi top ABD Başkanı Donald Trump'ta.

Trump imzalarsa tasarı kanunlaşacak.

Andrew Brunson meselesindeki yüksek hararetine bakarak (ve buna Rusya'dan S-400 alma niyetimizle ilgili yüksek hararetini de ekleyerek), imzalayacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Söz konusu tasarının sunduğu o “imkân”ın değerlendirilmesi, Türkiye'ye F-35 teslimatının engellenmesi de şiddetle muhtemel.

İş oraya kadar varmasa bile, ABD Kongresi'nin böyle bir karar alabilmiş olması yeterince büyük bir skandal; zira dokuz ülkenin ortaklaşa yürüttüğü bir proje olan F-35'in ortakları arasında Türkiye de var, yani Türkiye bu projenin sahiplerinden biri; üstelik, sipariş ettiği uçaklardan dördünün parasını çoktan ödemiş…

Ne diyorduk?

Şapka çıkarılacak derecede muazzam bir küstahlık!

***

Kıssadan hisse: Kendi savaş uçağımızı kendi ülkemizde kendimiz üretmeye azmedelim.

Rusya'nın ipiyle de kuyuya inilmez; kendi füze savunma sistemlerimizi üretmeye de azmedelim.

FATİH KİTABEVİ, DUA VE BAŞLANGIÇ
Efsanevi Fatih Kitabevi gene taşındı.

Şimdiki yeri daha güzel; ortamı da.

Nasipse bugün yeni yerin açılışı yapılacak.

Kitapçı ağabeyimiz Fatih Yurdakul'un ilgili mesajı:

“Aziz dostlar;

Uzun zaman oldu haberleşmeyeli. Yeni yerimiz ve başka konular üç ayımızı aldı. Uzatmadan, gelip görenlerin de söylediği gibi çok güzel bir kitabevi oldu. Gösteri merkezi değil.

Bize dua eden ve etmeye devam edenlere sonsuz teşekkürler.

Gelin.

Görün.

Hep burada kalın.

FATİH KİTABEVİ

DUA VE BAŞLANGIÇ

3 AĞUSTOS CUMA

ADRES: HACETTEPE MAH. FENER SK. 3-C HAMAMARKASI, ALTINDAĞ ANKARA”

Haber Ara