Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

Bruce Lee’nin trajik ölümü!

Ünlü dövüş sanatları uzmanı ve aktör Bruce Lee'nin 1973'teki kariyerinin zirvesindeki 'beklenmedik trajik ölümü', dünyada çeşitli spekülasyonlara yol açtı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-17 11:26:59

Bruce Lee’nin trajik ölümü!

Çin kökenli ünlü dövüş sanatları uzmanı ve aktör Bruce Lee'nin 1973'teki kariyerinin zirvesindeki beeklenmedik trajik ölümü, dünyada çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

Ünlü bir dövüş sanatları uzmanı Lee'nin ekrandaki inkar edilemez varlığı ve öldürücü hareketleri onu hem yurtdışında hem de Hollywood'da hızla bir yıldız yaptı.

55ea9963f018fbb8f88a80a8

Lee, bir gençken, Wing Chun dövüş sanatının Hong Kong büyük ustası Yip Man'ın vesayeti altında dövüş sanatları eğitimi aldı. Ebeveynleri daha sonra ABD'de eğitim görmesi için onu yurt dışına gönderdi ve sonunda bir dövüş sanatları stüdyosu açtığı Kaliforniya'ya yerleşti.

Bruce Lee'nin müthiş bir dövüş sanatçısı olarak ünü onu ekrandaki fırsatlara yönlendirdi. İlk başrolü 1971 Hong Kong filmi The Big Boss'daydı ve onu Fist of Fury izledi . Birçok ünlü ölü insan gibi, çok fazla sözü vardı ve yeterli zamanı yoktu.

Lee'nin Asya'daki başarısı nihayet 1973'te Enter the Dragon'daki ikonik rolüyle Amerikan pazarına taşındı. Ne yazık ki, yeni keşfedilen Hollywood şöhretini zar zor tatmadan hayatı şok edici bir şekilde sona erdi.

20 Temmuz 1973 sabahı, Bruce Lee, yükselen yıldıza yazma, yapım , yönetme ve oyunculuk için tam yaratıcı kontrolün verildiği bir sonraki filmi Ölüm Oyunu'nun yapımcılarıyla tanışmak için Hong Kong'daydı.

Yoğun bir toplantı günüydü ve sözde metresi Tayvanlı aktris Betty Ting Pei ile gizli bir buluşmaydı. İkili, Bruce Lee'nin filmi için anlaşmayı tamamlamak için Hong Konglu yapımcı Raymond Chow ile akşam yemeği yemeyi planladı, ancak oyuncu Pei'nin evinden asla ayrılmadı.

Aynı gece saat 19: 30'da Pei, Lee'ye yatmadan önce baş ağrısını yatıştırmak için aspirin içeren yaygın bir ağrı kesici ve meprobamat olarak bilinen bir sakinleştirici olan bir Equagesic verdi. Lee akşam yemeğine gelmeyi başaramayınca Pei, oyuncuyu odasında bilincini kaybetmiş şekile buldu.

Eve gelmesi için Chow'u aradı ve daha sonra birlikte bir doktor çağırdılar. Lee'yi hayata döndürmeye çalıştıktan 10 dakika sonra, doktor bir ambulans çağırdı. Yetkililer, Bruce Lee'nin hastaneye vardığında öldüğünü açıkladı. 32 yaşındaydı.

Ünlü  dövüş sanatçının otopsisi, ölümünün şiddetli beyin şişmesinden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Sadece aylar önce, doktorlar aktöre beyindeki aşırı sıvının şişmeye ve ağrıya neden olduğu bir durum olan beyin ödemi teşhisi koydu. Yine de, harap olmuş hayranlar daha kötü bir şeyin olduğundan şüpheleniyordu.

lee-graves

Ünlü ölü ünlüler Bruce Lee ve oğlu Brandon'ın mezarları.

Chow ve Amerikalı dövüş sanatçısı Chuck Norris gibi Lee ile çalışan insanlar, aldığı ağrı kesiciye alerjik bir reaksiyondan ve muhtemelen Lee'nin de kullandığı kas gevşetici ilaçların tetiklediğine inanıyorlar. 

Diğerleri Pei'ye işaret etti ve onu Lee'yi Equagesic'le birlikte ölmesini isteyen gizli bir toplum adına kasten zehirlemekle suçladı.

Daha fazla teori, Mafya'daki herkesi - hem Çinli hem de Amerikalı - arkadaşlarına ve ailesine suçladı. Ancak Bruce Lee'nin ölümüyle ilgili en kalıcı komplo teorisi, bunun sözde bir Lee ailesi lanetinin sonucu olmasıdır.

Bu teori, dedektifler ağabeyinin gizemli ölümünü ve sette bir kazada genç yaşta ölen oğlu Brandon Lee'nin trajik ölümünü ortaya çıkardığından beri tutuldu.

Ancak birçok ölen ünlüde olduğu gibi, Lee'nin tuhaf ve beklenmedik ölümü spekülasyonlara açık kalacaktır.

Kaynak: allthatsinteresting.

Haber Ara