Dolar

32,3674

Euro

34,9570

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

'Bronz madalya bir başlangıç'

'Bronz madalya bir başlangıç'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 09:45:30

'Bronz madalya bir başlangıç'
" 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) kadınlar 53 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Merve Kenger, bunun bir başlangıç olduğunu ve yeni madalyalar hedeflediğini söyledi.

Merve Kenger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakü 2015'te büyüklerde elde ettiği üçüncülüğün spor kariyeri açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Oyunlarda şampiyonluk hedeflediğini ancak bronz madalyayla yetinmek zorunda kaldığını ifade eden Merve, "İlk oyunlarda ilk madalyamı aldım. Hedefim olimpiyatlar" dedi.

Babası Süleyman Kenger ve ablası Büşra ile kadın güreşine gönül verdiklerini dile getiren Merve, "Büyüklerde kazandığım bronz madalyada ailemin desteği büyük. Beni buraya gelmeye onlar ikna etti. Madalyada antrenörlüğümü yapan babamın emeği var" ifadelerini kullandı.

Merve, yıldızlar kategorisinde derecelerinin bulunduğunu artık büyüklerde milli formayı giymeye başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Madalya kazanınca tarif edilemez duygular yaşadım. Bu benim için bir başlangıç. Madalyalar beni bekliyor. Artık öncelikli hedefim dünya şampiyonası. Orada ilk beşe girenler 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alacak. Olimpiyatlarda da ülkeme madalya heyecanı yaşatmak istiyorum. Bunun için her gün 7 saat antrenman yapıyorum. Altın madalya için çalışıyorum. Başlangıcı Avrupa Oyunları'nda yaptım. Bunu dünya şampiyonası ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda devam ettirmeyi hedefliyorum."

Merve'nin babası ve antrenörü Süleyman Kenger ise 8 yıldır bayan güreşinde özveriyle çalıştıklarını anlattı.

Kengerspor Güreş Kulübü olarak birçok kupa kazandıklarını belirten Kenger, "Kızımın madalya alacağına inanmıştım. Arzum şampiyon olmasıydı. Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen elde ettiği bronz madalya da bizim için çok değerli" şeklinde konuştu.

Kenger, oyunlardaki madalyanın diğer şampiyonalar için moral olacağını anlatarak, "Hedefimiz dünya ve olimpiyat şampiyonluğu. Kızlarımın gönüllü sponsoruyum" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara