Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Britanya Ordusu’nda Neo Nazi Operasyonu

Yasaklı National Action (Ulusal Eylem) örgütünün üyeleri olmakla suçlanan, Britanya ordusunda görevli dört kişi gözaltına alındı. National Action, Britanya’da terör yasaları çerçevesinde yasa dışı ilan edilen ilk aşırı sağcı örgüt olma özelliğini taşıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 17:27:28

Britanya Ordusu’nda Neo Nazi Operasyonu

TIMETURK | ÇEVİRİ

Yasaklı National Action (Ulusal Eylem) örgütünün üyeleri olmakla suçlanan, Britanya ordusunda görevli dört kişi gözaltına alındı. National Action, Britanya'da terör yasaları çerçevesinde yasa dışı ilan edilen ilk aşırı sağcı örgüt olma özelliğini taşıyor.

National Action örgütü üyesi olmakla suçlanan gözaltındaki beş kişi arasında Kıbrıs'taki askeri üste görev yapan bir asker de var. Örgütteki askerlerin yaşça en büyük ve en kıdemli üyesi, 32 yaşındaki bir fitness eğitmeni. Bu kişinin örgütün diğer üyelerini eğitime tabi tuttuğu iddia ediliyor. Henüz adı açıklanmamış olan, Brecon'daki piyade okulundaki bir askerin ise, örgüt için gelecekte hizmet edebilecek olan askerleri tespit etmekle görevlendirildiği bildirildi. Örgüt üyesi olduğu iddia edilen, gözaltındaki diğer kişiler yirmili yaşlarda ve bir tanesi sivil.

West Midlands Polisi, gözaltına aldıkları örgüt üyelerinin eylem hazırlığında olduğundan şüphelendiklerini açıkladı.

National Action örgütü, ırkçı ve anti-Semitik gençlerden oluşuyor. 2013 yılında kurulan örgüt, terör yasaları çerçevesinde Aralık 2016'da yasa dışı ilan edildi. Bu yasağın temel sebebi olarak örgütün, bir aşırı sağcı tarafından öldürülen İşçi Partisi Milletvekili JoCox'un ölümünü sevinçle karşıladığını açıklaması gösteriliyor. Böylece Britanya'da ilk kez aşırı sağcı bir örgüt terör yasaları çerçevesinde yasa dışı ilan edilmiş oldu.

Kaynak : TheTelegraph

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara