Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Brezilya'nın petrol devi Petrobras 853 milyon dolar ödemeye mahkum edildi

Çoğunluk hissesi Brezilya devletine ait olan petrol devi Petrobras, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve mali kayıtları değiştirme suçlarından yargılandığı davada ABD'nin yargı makamları ile anlaşarak 853 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul ettiğini duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-27 17:26:53

Brezilya'nın petrol devi Petrobras 853 milyon dolar ödemeye mahkum edildi

ABD Adalet Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD ve Brezilya makamlarının Brezilya'nın petrol devi Petrobras'ı Brezilyalı politikacılara ve siyasi partilere rüşvet verme suçundan 853 milyon dolarlık ceza ödemeye mahkum etti.

'MUHASEBE KAYITLARI DEĞİŞTİRİLMİŞ'

ABD Adalet Bakanı Yardımcısı Brain Benczkowski yaptığı açıklamada, "Petrobras'ın yönetim kurulunda yer alan üst düzey idareciler, yüz milyonlarca dolar rüşvet dağıtmış ve daha sonra rüşvet ödemelerini yatırımcılarından ve müfettişlerden gizlemek için muhasebe kayıtlarını değiştirmişlerdir" ifadelerini kullandı.

2015'TE BAŞLATILAN SAVUNMADA ARALARINDA MİLLETVEKİLLERİNİN DE OLDUĞU ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bu güne kadar ortaya çıkarılan en büyük yolsuzluk dosyalarından biri olduğu tahmin edilen ve Brezilya'nın iki dev firmasını olan Odebrecht ve Petrobras'ı merkez alan bir soruşturma sonrasında Petrobras'ın Brezilya siyasetindeki birçok politikacıya rüşvet verdiği ve ihalelere fesat karıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Mart 2015'te başlatılan soruşturmada, aralarında Petrobras'ın üst düzey yöneticileri, iki eski milletvekili ve ünlü iş adamlarının bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Haber Ara