Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Brezilya Devlet Başkanı: Boyun eğmeyeceğim

Brezilya'da Ulusal Kongrenin alt kanadında yapılan oylamada, görevden alınması talebiyle hakkında soruşturma açılmasına karar verilen Devlet Başkanı Dilma Rousseff istifa etmeyeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 10:45:06

Brezilya Devlet Başkanı: Boyun eğmeyeceğim

Rousseff, oylamadan sonra yaptığı açıklamada, hakkında soruşturma açılması yönündeki çabalara çok öfkelendiğini belirtirken, yanlış bir şey yapmadığını, vicdanının rahat olduğunu ve uğradığı "haksızlıkla" mücadele edeceğini ifade etti.

Baskılara boyun eğmeyeceğini ve istifa etmeyeceğini vurgulayan Rousseff, şahsını hedef alan suçlamaları, "demokrasiye karşı şiddet eylemi" sözleriyle nitelendirdi. Brezilya Devlet Başkanı, "Vicdanım rahat, istifa etmeyeceğim. Yılmayacağım. Bunun beni durdurmasına izin vermeyeceğim. Bu haksızlığa karşı koyacak cesarete, güce ve enerjiye sahibim" dedi.

Rousseff siyasi rakiplerinin organize ettiği bir "darbenin" kurbanı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ulusal Kongrenin alt kanadında devlet başkanının yargılanmasının önünü açan gensoru oylaması, 137'e karşı 367 "Evet" oyuyla kabul edilmişti. 7 milletvekili çekimser kalmış, 2'si oylamaya katılmamıştı.

Senato tarafından oluşturulacak özel bir komite, Rousseff'in mahkemede yargılanmasının önünü açan gensoru önergesini görüşecek. Yolsuzluk davası açılıp açılmamasını oylayacak olan Senato'da, Rousseff aleyhine sonuç çıkması durumunda, devlet başkanının görevi 180 günlüğüne askıya alınacak.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara