Dolar

32,4356

Euro

34,4548

Altın

2.486,85

Bist

9.679,80

Brezilya'dan ABD'li 'yalancı yüzücüye' dava!

Rio Emniyet Müdürlüğü, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları sırasında soyuldukları konusunda yalan söyledikleri ortaya çıkan ABD'li yüzücülerden Ryan Lochte hakkında sahte suç beyanında bulunmak suçlamasıyla dava açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 11:17:02

Brezilya'dan ABD'li 'yalancı yüzücüye' dava!

Sputnik'in aktardığı habere göre ABD'li yüzücüler Ryan Lochte, Jack Conger, Gunnar Bentz ve Jimmy Feigen'ın Rio 2016 Olimpiyat Oyunları devam ederken 14 Ağustos gecesi polis kılığındaki kişiler tarafından silahlı soyguna uğradıkları konusunda yalan söylemelerinin yankıları devam ediyor. 12 olimpiyat madalyası bulunan Lochte, Rio Olimpiyatlarının sona ermesinin ardından ülkeyi terk etmiş ve Rio polisine ifade vermemişti. Rio Emniyeti, son olarak Lochte hakkında yalan beyanda bulunarak sahte suçlama oluşturma suçundan dava açtı. Bu suçun cezası Brezilya yasalarına göre 18 ay hapis.

Rio polisinden alınan bilgiye göre Lochte'ye resmi olarak gönderilen suçlama belgesi aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi Etik Kurulu'na da gönderilecek. Eğer Lochte Brezilya'ya gelmezse gıyabında yargılanacak ve suçlu bulunması halinde ABD'den Brezilya'ya teslim edilmesi istenecek. Bu durumda Brezilya, ABD ile 1960 yılında imzalanan 'karşılıklı suçluların teslim edilmesi' anlaşması gereğince Lochte'nin cezasını Brezilya'da çekmesi için ABD'den isteyecek. Ancak Brezilya daha önce FIFA'lı yöneticilerin adının karıştığı rüşvet suçlamaları kapsamında ABD'nin istediği Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Polo del Nero'yı teslim etmemişti. ABD'nin de Lochte'yi teslim etmeyebileceği söyleniyor. 

Lochte'nin aksine soygun hikayesini uyduran diğer yüzücüler Jack Conger ve Gunnar Bentz, Rio'dan ayrılamadan havaalanında göz altına alınmış ve sorgulanmışlardı. İki yüzücü hayır kurumlarına bağışlanmak üzere binlerce dolarlık para cezalarına çarptırılıp daha sonra serbest bırakılmıştı. Jimmey Feigen hakkında ise herhangi bir suçlamada bulunulmadı. Yüzücülerin 14 Ağustos akşamı bir olimpiyat partisinden dönerken taksiyle uğradıkları benzincide bir tuvalet kapısına zarar verdikleri ve ardından çıkan tartışmada zararı zorla tazmin etmek zorunda bırakıldıkları ortaya çıkmıştı. Daha sonra silahlı soygun hikayesini uyduran yüzücülerin o geceki güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Rio polisi silahlı soyguna dair herhangi bir kanıt bulunamadığı sonucuna vardı. Lochte, olayın ardından 4 ana sponsoru ile olan anlaşmalarını kaybetmişti.

Haber Ara