Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Brezilya'da yolsuzluk tartışmaları sürüyor

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yolsuzluk iddialarıyla ilgili vicdanının rahat olduğunu söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 04:57:17

Brezilya'da yolsuzluk tartışmaları sürüyor

BBC Türkçe'de yer alan bilgiye göre; Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle hakkında soruşturma açılması için Meclis'ten onay çıkan ve görevden azledilmesi gündeme gelen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, "Karşı karşıya kaldığım adaletsizlikle savaşacağım" dedi.

Pazar günü Ulusal Kongre'nin alt kanadında yapılan oylamada parlamenterlerin üçte ikisinden fazlası Rousseff'in soruşturulması gerektiği yönünde oy kullanmasının ardından ilk kez konuşan Rousseff, suçlamaları kabul etmediğini bir kez daha dile getirdi ve "Vicdanım rahat" dedi.

Rousseff, 2014 genel seçimleri öncesinde Brezilya'nın bütçe verilerini manipüle etmekle ve bu yolla seçim kampanyasına destek çekmeye çalışmakla suçlanıyor.

Düzenlediği basın toplantısında sakin bir şekilde konuşan Rousseff, baskılara boyun eğmeyeceğini ifade etti ve "Devlet Başkanlığı görevinde kalabilmek için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

Rousseff'le ilgili sürece bundan sonra Ulusal Kongre'nin üst kanadı olan Senato karar verecek.

Mayıs ayında soruşturma açılıp açılmayacağını görüşecek olan Senato, eğer soruşturmadan yana karar alırsa, Dilma Rousseff'in Devlet Başkanlığı 180 gün boyunca askıya alınacak.

Bu süre zarfında Devlet Başkanlığı görevlerini Rousseff'in görevden alınmasını isteyen siyasi kampın sözcülerinden birisi haline gelen Başkan yardımcısı Michel Temer vekaleten üstlenecek.

Rousseff daha önce Temer'i 'darbe girişiminde bulunmakla' suçlamıştı.

Siyasi uzmanlar, Senato'dan Rousseff hakkında soruşturma açılması yönünde bir karar almasını bekliyor.

Brezilya gazetelerinin hazırlattığı anketlerde de, senatörlerin önemli çoğunluğunun Rousseff'in yargılanmasından yana olduğu görülüyor.

Rousseff'in görevden alınması halindeyse Devlet Başkanı yardımcısı Temer, 2018'de düzenlenmesi planlanan genel seçimlere kadar ülkenin yeni Devlet Başkanı olacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara