Dolar

32,5526

Euro

34,8453

Altın

2.434,09

Bist

9.722,09

Brezilya'da kreşe yanıcı madde ile saldırı

Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde bir kreşe yanıcı madde ile saldırı düzenlenmesi sonucu 7 çocuk ve 1 öğretmen hayatını kaybetti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-07 01:21:19

Brezilya'da kreşe yanıcı madde ile saldırı

 Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde bir güvenlik görevlisinin, çalıştığı kreşe yanıcı maddeyle saldırı düzenlemesi sonucu 7 çocuk ve 1 öğretmen yaşamını yitirdi.

Yerel basındaki haberlere göre, Belo Horizonte kentine bağlı Janauba bölgesindeki bir kreşte güvenlik görevlisi olarak çalışan 50 yaşındaki Damiao Soares dos Santos, iş yerindeki çocuk ve öğretmenleri üzerlerine alkol dökerek ateşe verdi.

Saldırıda 7 çocuk ve bir öğretmen yaşamını yitirdi, 20'den fazla kişi yaralandı. Yaralananlardan çoğunun 4 ila 5 yaşlarındaki çocuklar olduğu belirtildi.

Saldırının ardından kendisini de yakan Santos kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yerel basındaki bazı haberlerde, Santos'un geçen ay sağlık nedenlerinden dolayı işten çıkarıldığı, sağlık raporunu kreşe getirdiğinde olayın yaşandığı ileri sürüldü.

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Janabua'da 4 çocuğun ölümüne neden olan trajedi için çok üzgünüm. Ailelere taziyelerimi iletiyorum. Bu çok çok üzücü bir kayıp olsa gerek." ifadelerini kullandı.

Janauba Belediyesi, bölgede 7 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Haber Ara