Dolar

32,5532

Euro

34,8645

Altın

2.427,81

Bist

9.722,09

Brezilya'da darbe yaklaşıyor

Venezuela'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından Brezilya'da hareketlenmeler başladı. Aşırı sağcı 'The movement' yani 'Hareket' isimli yapılanma, latin Amerika'da ülkeleri teker teker ele geçiriyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-04 16:48:04

Brezilya'da darbe yaklaşıyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Venezuela'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından Brezilya'da hareketlenmeler başladı.  Aşırı sağcı "The movement" yani "Hareket" isimli yapılanma, latin Amerika'da ülkeleri teker teker ele geçiriyor.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğlu eski Donald Trump danışmanı Steve Bannon'un Avrupa merkezli sağcı grubu The Movement'e Güney Amerika'daki temsilcisi olarak katılıyor.

Brezilya'nın kongre üyesi olan Steve Banon, grup tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, Brezilya'daki popülist destekçi grubun lideri olacak.

WhatsApp Image 2019-02-04 at 15.18.36

Banon, “İlerici küreselist elitist güçlerden egemenliği geri almak ve Latin Amerika'nın tüm vatandaşları için sağduyu milliyetçiliği geliştirmek için onunla birlikte çalışacağız” dedi.

Bannon'un Brüksel merkezli Hareketi, geçen yıl açıklanmış olan milliyetçi partilerin gevşek bir bağlılığı. Brüksel'in ilk zirvesinin ardından başlatmayı planlıyorlar. PEKİ THE MOVEMENT NE DEMEK?

Roma merkezli aşırı sağcı "The movement" yani "Hareket" isimli yapılanma, Brezilya'da sokak eylemleri ile tanınıyor. The movement'in Venezuela'da gerçekleşen dabe girişiminin ardından yeniden örgütlenmeye başlaması dikkat çekiyor.

Kaynak: Bloomberg

Haber Ara