Dolar

32,4817

Euro

34,9637

Altın

2.436,34

Bist

9.716,77

Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro’nun oğlu adına şüpheli para yatırma işlemi

Brezilya’daki mali işlemlerin izlenmesinden sorumlu devlet kurumu (COAF), Başkan Jair Bolsonaro’nun oğullarından Flavio Bolsonaro’nun banka hesabına “şüpheli” para yatırdığını tespit etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-19 13:26:17

Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro’nun oğlu adına şüpheli para yatırma işlemi

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Globo haber kanalının açıklamasına göre, devlet başkanının en büyük oğlu Flavio Bolsonaro'nun, Haziran ve Temmuz 2017'de, toplam 96.000 reais değerinde (cari döviz kuruna göre yaklaşık 30.000 dolar ) mevduat yatırdığı tespit edildi. Bu rapora göre, kurum bu mevduatların kaynağını belirleyemedi.

Globo'ya göre, her biri Rio Eyaleti'ndeki banka şubesinde 2.000 adet 48 mevduatı bulunuyor ve bu şüpheli mevduatlar beş gün içinde yapıldı. Rio eyaletinde olan Flavio Bolsonaro, Ekim ayında yapılacak genel seçimlerde federal senatör seçilmişti ve görevine Şubat ayında başlaması planlanıyordu.

Globo'nun açıklamaları, Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin Flavio Bolsonaro'nun şoförü Fabricio José de Queiroz'un şüpheli finansal hareketlerinin soruşturulmasının askıya alınma kararının ardından yayınlandı. 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleşen bu finansal hareketler Fabricio José de Queiroz'un kazancıyla görünüşte uyuşmuyor.

Queiroz, sağlık sorunlarına bahane ederek Rio de Janeiro'da birkaç kez kurulan mahkemeye katılmadı. Hesabındaki hareketlerin yapmış olduğu işinden elde ettiği kazançlar olduğunu söyledi. SBT televizyonuna, bir iş adamı olduğunu ve para kazandığını, kazancıyla araba alım-satım işi yaptığını söyledi.

Şüpheli hareketlerden biri, şu an First Lady olan Michelle Bolsonaro adına 24.000 reais (yaklaşık 5.500 Euro) ödemesi. Daha sonra cumhurbaşkanı seçilen Jair Bolsonaro, bunun bildirilmemiş bir borcun geri ödemesi olduğunu açıkladı.

Bu dava, şu ana kadar skandallara adı karışmamış olan nadir Brezilyalı siyasetçilerden biri olan Jair Bolsonaro için çok kötü görünüyor.

Kaynak: AFP

Haber Ara