Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Bozkır: Kuşlara Bak Kuşlara için ekran başına

Mehmet Tanrısever’in yönetmenliğini yaptığı, dünya festivallerinden 73 ödül alan ve dramatik hikayesiyle izleyenleri derinden etkileyen “Bozkır: Kuşlara Bak Kuşlara” filmi 4 Temmuz Cumartesi günü saat 20:00’de Ülke TV’de ekranlara geliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-04 13:04:10

Bozkır: Kuşlara Bak Kuşlara için ekran başına

Ödüllü yönetmen Mehmet Tanrısever'in yönetmenliğini yaptığı, dünya festivallerinden 73 ödül alan ve dramatik hikayesiyle izleyenleri derinden etkileyen “Bozkır: Kuşlara Bak Kuşlara” filmi 4 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20:00'de Ülke TV'de ekranlara geliyor.

Filmin konusu

Bozkır ilçesinde yaşayan birbirine zıt iki karakter olan Abdullah ile Çolak Ziya'nın dramatik hikayesinin anlatıldığı “Bozkır: Kuşlara Bak Kuşlara” filminde, Konya'nın Bozkır ilçesinde yaşayan silah çerçiliğiyle hayatlarını kazanan Abdullah ile Çolak Ziya için mertlik, namus ve şeref her şeyden önce gelir. Abdullah, arkadaşı Çolak Ziya ile zıt karakterlerde olsa da arkadaşlıkları ve ortaklıkları uzun yıllara dayanır. Abdullah, sıkı çalışan ve sevdiği kız Emine ile gelecek hayalleri olan biridir. Çolak Ziya ise, günlük yaşar, evlenerek yuva kurma gibi bir derdi olmadan yaşayan bir insandır. Bir gün Abdullah ile Çolak Ziya'nın yolları Abdullah'ın asker arkadaşı Testici Bekir'in evine düşer. Testici Bekir, evde değildir. Eşi, Süheyla gelen misafirlere ayran ikram eder. Bir anlık boşluğu fırsat bilen Çolak Ziya, Süheyla'ya tacizde bulunur. Abdullah'ın yetişmesiyle Çolak Ziya kaçar. Abdullah kovalar. Bozkır'ın ıssız tepelerinde Abdullah, Çolak Ziya'yı yaptığı namussuzluktan ötürü tek kurşunla öldürür.

Künye

Oyuncular: Soydan Soydaş, Tarık Tanrısever, Yaşar Alptekin, Süleyman Kabaali, Ayçin Tuyuni, Yaşar Alptekin, Engin Yüksel
Yönetmen: Mehmet Tanrısever
Senaryo: Mehmet Tanrısever

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara