Dolar

32,6021

Euro

34,8227

Altın

2.490,90

Bist

9.462,13

Bozdağ, kadın dernekleri yöneticileriyle bir araya geldi

Adalet Bakanı, gündeme oturan 'cinsel istismar tasarısı' ile ilgili konuşmak üzere kadın derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 18:42:34

Bozdağ, kadın dernekleri yöneticileriyle bir araya geldi

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da da yer aldığı görüşmeye katılan dernekler şu şekilde:

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)
Hazar Eğitim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER)
Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD)
Hukukçular Derneği temsilcileri

MAĞDURİYET GİDERMEK AMACIYLA...

İstanbul'da yapılan toplantıda, Bozdağ'ın önergeyle "erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerini gidermeyi amaçladıklarını söylediği" öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Meclis'e, 16.11.2016 tarihinden önce uygulanmak üzere (geriye dönük) "cinsel istismar suçunda" mağdur ile fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren bir düzenleme sunmuştu.

Tasarıda söz konusu "cinsel istismar" tanımlaması "rıza ile evlenilmesi durumunda gerçekleşen evlilikler" için "hukuki literatür" gereğince kullanılmıştı.

Düzenlemeye kamuoyundan ve kadın derneklerinden tepkiler gelmişti.

KADIN DERNEKLERİ NEDEN ELEŞTİRİYOR?

Genel Başkan Yardımcısı olarak Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın görev yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Meclis'e sunulan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili, "Tasarının en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun 'kendi iradesi' nasıl tespit edilecektir? Bu konunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara