Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bozdağ: İstifaları halk istedi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebiyle ilgili, 'Burada halkın ne istediğini görerek hareket ediyoruz. Halktan helallik isteyip hakkını da helal edip mevcut pozisyonlarına göre adım atmaları beklenir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 15:07:36

Bozdağ: İstifaları halk istedi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ankara, Bursa ve Balıkesir'in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebiyle ilgili açıklama yaptı.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

AK Parti değişimi esas alan bir partidir. Kabinede değişim oldu, MYK'da değişim oldu, yerel yönetimlerde değişimler yaşanıyor. Bu dinamiğin esası da halkımızın değerlendirmesidir. Biz halkın talimatı ile siyaset yapan bir partiyiz. Burada halkın ne istediğini görerek hareket ediyoruz. Halktan helallik isteyip hakkını da helal edip mevcut pozisyonlarına göre adım atmaları beklenir. Ortaya çıkan tablodan sonra doğru olan bunu ortaya koymaktır. Artık bu saatten sonra etik olan bu çerçevede bir adım atmaktır. Görevlerinden ayrılmaları 2019'a giden süreçte partimizinn güçlenerek bu yolda yürümesine büyük bir destek olacağı gibi kendilerine de imkan açacaktır.

İSTİFALARI İSTENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polomya dönüşü istifası konuşulan belediye başkanlarıyla ilgili çok kritik mesajlar verdi. Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir'in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde sonucun ağır olacağını vurguladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler belediye başkanlarına çevrildi.

Haber Ara