Dolar

32,5547

Euro

34,8869

Altın

2.430,14

Bist

9.645,02

Bozdağ'dan referandum tarihi ile ilgili açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ öngörülen tarihi verdi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 10:37:48

Bozdağ'dan referandum tarihi ile ilgili açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum takvimine ilişkin, "Yasa kuralı koymuş tarihi esasında onaydan sonra yasa belirliyor. Yasa 60'ıncı günü takip eden ilk pazar dediğine göre bugün, yarın, öbür gün onaylanırsa da tarih 16 Nisan'ı gösteriyor. 16 Nisan sanki kesin gibi çünkü takvim onu gösteriyor." dedi.

Bozdağ, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bakışının net olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda bir tereddüt içinde olduğunu düşünmenin yanlış olacağını dile getiren Bozdağ, Erdoğan'ın anayasa değişikliğini bu hafta içinde onaylayacağını açıkladığını hatırlattı.

Referandum takviminin sorulması üzerine Bozdağ, "Yasa kuralı koymuş, tarihi esasında onaydan sonra yasa belirliyor. Yasa 60'ıncı günü takip eden ilk pazar dediğine göre bugün, yarın, öbür gün onaylanırsa da tarih 16 Nisan'ı gösteriyor. 16 Nisan sanki kesin gibi çünkü takvim onu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Hükümet sistemi değişikliğine vatandaşın büyük oranla "evet" diyeceğini ve bu konuda tereddüdünün bulunmadığını dile getiren Bozdağ, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bugünün değil, Türkiye'de uzun yıllardır konuşulan bir konu olduğunu söyledi.

Haber Ara