Dolar

32,5261

Euro

34,6059

Altın

2.489,73

Bist

9.548,09

Bozdağ'dan KHK tepkisi: Hiç kimse 'AK Parti hükümeti muhalifleri kamudan ayıklıyor' diyemez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, KHK'larla birlikte çok sayıda muhalifin kamudan uzaklaştırılması yönündeki eleştirilere tepki gösterdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 02:10:25

Bozdağ'dan KHK tepkisi: Hiç kimse 'AK Parti hükümeti muhalifleri kamudan ayıklıyor' diyemez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, KHK'larla çok sayıda muhalif akademisyen ve kamu görevlisinin açığa alınması hakkında, "Hiç kimse AK Parti hükümeti kendine muhalifleri kamunun içinden ayıklıyor diyemez" ifadelerini kullandı.

Ajanslarda yer alan habere göre; HDP'nin verdiği gensoru önergesinin reddedilmesinin ardından Meclis'te konuşan Bozdağ, terör örgütleriyle bağlantılı olan kişilere yönelik kararlar alındığını belirterek, "Hiç kimse ‘AK Parti hükümeti, kendine muhalifleri kamunun içinden ayıklıyor' diyemez. Bizim yaptığımız çok net, terör örgütleriyle üyelik, irtibat ya da iltisakı olan ve terör örgütlerine destek verdiği değerlendirenlerle ilgili adımlar atıyoruz. Bu idari tasarruflar içindir" dedi.

Bozdağ, hiçbir devletin, çalıştırdığı insanların terör örgütleriyle irtibatlı, iltisaklı veya onların talimatlarıyla hareket eden birisi olmasını kabul edemeyeceğini söyledi. "Hele hukuk devletlerinin bunu asla kabul etmeyeceğine" dikkati çeken Bozdağ, "Ne Avrupa'da ne ABD'de ne de başka yerde, DEAŞ terör örgütü üyesi veya bu örgüte çalışan veya El Kaide terör örgütü üyesi veya bu örgüte çalışan ama bulunduğu görevler itibarıyla destek veren, ona yardım, yataklık yapan birisini kimse devlette çalıştırmaz" diye konuştu.

HDP'NİN GENSORUSU REDDEDİLDİ

HDP'nin OHAL uygulamaları gerekçesiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru, Meclis genel kurulunda reddedildi.

Bozdağ'ın görevden alınması istenen gensoruda, şu ifadelere yer verilmişti: “Ülkede mevcut yasaların ve Anayasa'nın hiçe sayılması, hukuksuzluklar, haksızlıklar, adaletin yokluğu, işkence ve kötü muamele başta olmak üzere evrensel hakların ihlal edilmesi kapsamlı tüm bu mevcut tablo göstermektedir ki, Adalet Bakanı halktan aldığı görevi layıkıyla yerine getirememektedir. Bu vesileyle sorumluluklarını yerine getiremeyen Adalet Bakanı hakkında gensoru açılmasının ve Anayasa ile iç tüzük hükümleri gereğince görevinden alınmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Demokratik Cumhuriyetin inşası için siyasal ve toplumsal zemin oluşmuş ve toplumsal talep had safhaya ulaşmışken, Erdoğan ve AKP hükümeti bu zemini kendi gücünü tahkim etmek için fırsata dönüştürmek amacıyla hareket etmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

 

Haber Ara