Dolar

32,5012

Euro

34,9386

Altın

2.434,54

Bist

9.716,77

Bozdağ'dan Karlov suikasti yorumu: Bir terör saldırısı

Adalet Bakanı Bozdağ, Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi hakkında, 'Türk polisinin sanki bu suikasti gerçekleştirmiş gibi takdim edilmesi, büyük bir saygısızlıktır. Bu bir terör saldırısıdır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 10:35:17

Bozdağ'dan Karlov suikasti yorumu: Bir terör saldırısı

Adaleti Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifi üzerinde yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen saldırıyla ilgili adli ve idari tahkikatın devam ettiğini hatırlattı; "Eminim ki bu tahkikat sonucunda saldırganın bütün bağlantıları bütün boyutlarıyla ortaya çıkacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi, endişesi olmasın" dedi.

"Bu kurşun Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilere atılmış bir kurşundur. Bölgemizdeki normalleşmeye atılmış bir kurşundur. Büyük bir provokasyondur" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ve Rusya'nın kadim devlet geleneği ve basireti, bu tür provokasyonların hepsini boşa çıkaracak güçte ve kudrettedir. Böylesi provokasyonlarla iki güçlü ülkeye yol ve rota tayin etmek mümkün değildir. Bu olay nedeniyle Türk polisinin sanki bu suikasti gerçekleştirmiş gibi takdim edilmesi, büyük bir saygısızlık ve iftiradır. Her grubun içerisinde yanlış yapan birisi olabilir. Bu kişi görevi itibariyle polis olabilir ama Türk polis teşkilâtı, Türkiye devleti adına bu işi yapmadığı gün gibi ortadadır. Bu, bir terör saldırısıdır, bu çok nettir. Bunun arkasındaki bağlantılar da ortaya çıkacaktır. Polis kıyafeti giymiş olması, polis ünvanı taşımış olması bu saldırının niteliğini, bu saldırının arkasındaki kirli ve karanlık bağlantıları asla örtmez. Buradan haraketle, Türkiye'yi ve polis teşkilâtının içerisinde vazifelerini büyük bir özveriyle yapan polisleri suçlamayı haksızlık olarak görüyoruz ve bunu tamamen reddediyoruz. Bunun arkası da önü de mutlaka aydınlatılacak ve Türkiye kamuoyu da bunu bilecektir."

 

Haber Ara