Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Bozdağ'dan CHP'li vekile Esed tepkisi

Bekir Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'a 'Esed'in sözcülüğünü yapma' diyerek sert tepki verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 12:08:07

Bozdağ'dan CHP'li vekile Esed tepkisi

TBMM'de dokunulmazlık görüşmelerinin yapıldığı sıralarda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın "Suriye'de ölümler oluyor, aleviler katlediliyor" sözlerine karşılık "Esed'in sözcülüğünü yapma!" dedi.

"Sayın Topal, bu söylediklerini Esed'e da söyler misin lütfen. Attığı kimyasal silahlarla orada çocukları öldüren odur, Esed'dir. Burada Esed'in sözcülüğünü yapma. Bu parlamento Esed'in parlamentosu değil. 500 bin Suriyeli ölmüş, öldüren kim? Esed. 3 milyon Suriyeli Türkiye'de, 6 milyon Suriyeli göçmüş. Göçüren kim Esed, katil kim Esed. Niye ona katil demiyorsun? Sen bu parlamentoda Hataylıların mı, Esed'in mı temsilcisisin? Kusura bakma, bir gün Esed'e laf söyle. Bir gün de o çocukları kesene, üzerine havadan bomba yağdırana, silah atana laf söyle. Her çıktığında aynı şeyi söylüyorsun..

CHP VE HDP'LİLER SIRA KAPAKLARINA VURDU

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile CHP ve HDP'li milletvekillerinin sıra kapaklarına vurarak tepki göstermesi üzerine Bozdağ, şunları kaydetti:

"Kusura bakma Sayın Gök, seni tenzih ediyorum ama bu arkadaş kimin sözcüsü olduğuna bir karar versin. Türk milletinin mi yoksa Suriye'deki eli kanlı yönetimin başı olan Esed'in mı sözcüsü mü ona bir karar versin. Kusura bakmayın. Biz senin kim olduğunu, ne olduğunu da biliyoruz. Böyle bir üslup olmaz. Şimdi çocukları katleden belli. Aylan bebek niye sahile vurdu? Esed zalimi yüzünden memleketini terk etmek zorunda kalmadı mı onlar? O insanlar niye ölüyor, kim öldürüyor onları? Türkiye mi öldürüyor onları? Yaşasınlar; çocuklar, kadınlar, masumlar ölmesin diye mücadele ediyor Türkiye. Türkiye yaşasın diye mücadele ediyor. Siz eli kanlı katilin elini sıkmak için heyetler gönderdiniz. Kusura bakmayın."

"SORUDAN ZİYADE İTHAM VAR"

CHP'li milletvekilleri, Bozdağ'ın konuşması sırasında Genel Kurul'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ayakta alkışlarla karşıladı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün, Bozdağ'ın sorulan soruya yanıt vermeden konuyu başka yönlere çekerek basiretsiz ve yanlış tutum sergilediğini belirterek, "Çatışmada ölenlerin akrabaları Türkiye'de. Sayın Bakan o acıların içinde yaşamıyor mu hissetmiyor mu?" dedi. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, "Sorduğu sorudan ziyade itham var. 'Elinizde onların kanı var' diye bir şekilde itham ediyorsa, Sayın Bakan da hükümet adına cevabını verir" karşılığını verdi. Gök'ün, İçtüzüğün açık olduğunu, birleşimi yöneten başkanın tartışmalara katılmadığını belirterek, "Siz tartışmanın içine giriyorsunuz" demesine Aydın, "Soru sorarken itham ederse, sert şekilde karalarsa, iftira atarsa Sayın Bakan da ona göre bir cevap verir" dedi.

Bunun üzerine Gök, Aydın'a, "Sizin tutumunuzu da Bakan'ın cevabını da kınıyoruz, reddediyoruz" karşılığını verdi.

 

Haber Ara