Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Bozdağ'dan Can Dündar tepkisi

Bozdağ, Can Dündar'ı yeni yıl resepsiyonuna davet eden Alman mevkidaşını eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 16:42:13

Bozdağ'dan Can Dündar tepkisi

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında Can Dündar'ı yeni yıl resepsiyonuna davet eden Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'a tepkisini dile getirdi.

Bozdağ, "Alman Adalet Bakanı Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere zarar verecek bir teşebbüste bulunmuştur." dedi.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle;

"Alman Adalet Bakanı Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere zarar verecek bir teşebbüste bulunmuştur, umarım bu teşebbüsünden vazgeçer, hem de Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti öncesi böyle bir işe teşebbüs etmesi daha da vahim bir durumdur. Umarız ki sayın Bakan bu daveti iptal eder, resepsiyonda Türkiye aleyhine çalışan birini Almanya'nın Başbakanı'nın Türkiye'ye gelmesinin arifesinde konuşturmaz.

Böyle bir tercihte bulunmazsa ne olur? Türkiye Almanya dostluğuna Almanya Adalet Bakanı çok büyük bir zarar vermiş olur. Bir hukuk adamına adalet bakanına suçluluğu mahkeme tarafından belirlenmiş, temyizi devam ediyor ama mahkemenin ceza verdiği birini ve Türkiye devleti aleyhine suç işleyen birini ve Türkiye'nin de istediği birini yani Adalet Bakanlığı'na ağırlaması bir adalet bakanına da yakışan bir durum değildir. Biz Almanya adına suç işlemiş birisini Adalet Bakanlığına ağırlasak memnun kalır mı bilmiyorum. Empati yapmasında yarar var. Biz Almanya aleyhine suç işleyen birini Cumhurbaşkanlığı'nda da, Adalet Bakanlığı'nda da başka yerde de ağırlamadık."

Haber Ara