Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Bozdağ: CHP'nin AYM'ye başvurmamasını beklemiyordum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'CHP'nin gerekçesi ne olursa olsun Anayasa Mahkemesine müracaattan vazgeçmesini olumlu görüyorum ama samimi bir vazgeçme değil' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 10:46:34

Bozdağ: CHP'nin AYM'ye başvurmamasını beklemiyordum

Bozdağ, Habertürk'te katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

CHP'nin, anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararının sorulması üzerine Bozdağ, CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurmamasını beklemediğini söyledi.

Bozdağ, CHP'nin anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarını ve TBMM'de yaşananları hatırlatarak, "Merak ettiğim şey şu, CHP bu kadar yüksek perdeden, en üst düzey temsilcileri vasıtasıyla 'Biz bu işi Anayasa Mahkemesine götüreceğiz.' deyip de sonradan neden vazgeçtiler? Bunu Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı ve yetkililerine sormak lazım. Bundan önce de benzer şeyler oldu, her değişikliği Anayasa Mahkemesine götürdü. Bu bir ilk. Benim şahsi değerlendirmem şu, onlar ne der bilmem, burada Anayasa Mahkemesine götürülecek bir husus yok. Anayasa Mahkemesine götürülmüş olsaydı, mahkemenin bu davayı reddedeceği gün gibi ortada" ifadelerini kullandı.

CHP'nin, Anayasa Mahkemesine gitmekten vazgeçmesinin "samimi bir dönüş olmadığını, hesaba dayalı olduğunu" değerlendiren Bozdağ, bu konuda halkın hakemlik yapacağını belirtti.

Haber Ara