Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Bozdağ açıkladı: Camide nikah kıyılacak mı?

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, müftülüklere nikah kıyma yetkisi veren düzenleme konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, 'Bunun laikliğe aykırı bir yönü kesinlikle söz konusu değildir. Mabetlerde nikah kıyılamayacağına dair çok açık kural, hüküm var' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 16:04:42

Bozdağ açıkladı: Camide nikah kıyılacak mı?

Bekir Bozdağ, yeni görevi nedeniyle dün gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı.

Gündemde öne çıkan konulara ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ'ın açıklamaları özetle şöyle:

"YETKİ MÜFTÜLÜKTE"

Bozdağ, “resmi nikah kıyma yetkisi imam ve vaizlere de verilecek mi?” sorusunu üzerine, bunu doğrulayan bir açıklama yapmadı.

Bozdağ şöyle devam etti: “Yasadaki hüküm çok açık ‘il ve ilçe müftülüklerine bu verilir' diyor. Verilecek yer il ve ilçe müftülükleridir. Aynı hüküm nüfus müdürlüklerine de verilir diyor. Onun yönetmelikle ileride bir değişiklik yapılabilme şeyi var mı?.. Onu sormak lazım. Yani şu anda belediye başkanı veya evlendirme memuru veya diğer evlendirmeye yetkili ve görevli kişiler hangi usüle uyarak bu nikahı kıyıyorlarsa, hangi şartları arıyorlarsa aynı usule uyarak, aynı şartları arayarak müftülükler de kıyacaktır. Kaldı ki müftüler devlet memurudur."

"CAMİDE NİKAH KIYILAMAZ

Bunun laikliğe aykırı bir yönü kesinlikle söz konusu değildir. Yasalarımız zaten buna engeldir. İnsanları müftülüklerde resmi nikah kıymaya zorlamamaktadır, yani bir alternatif ilave etmektedir. Vatandaşların tercihine bırakmaktadır, isteyen nikahını istediği yerde kıydırabilecektir. Bazıları, ‘Camilerde nikah kıyılacak' falan diyor. Evlendirme yönetmeliği var. Orada mabetlerde nikah kıyılamayacağına dair çok açık kural, hüküm var. Yani bu işler şeffaf olacak, kurallı olacak, açık olacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara