Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

'Bozdağ, ABD ziyaretinde Reza Zarrab'ın serbest bırakılmasını talep etti'

Wall Street Journal gazetesi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelerek Zarrab'ın serbest bırakılmasını talep ettiğini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 15:36:46

'Bozdağ, ABD ziyaretinde Reza Zarrab'ın serbest bırakılmasını talep etti'

Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi dosyasını götürmek için 25 Ekim'de gittiği ABD'nin Washington eyaletinde ABD Adalet Bakanı Lynch'le toplantı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet'in WSJ'den çevirdiği habere göre toplantıda Rıza Zarrab'ın serbest bırakılması talebinin de gündeme geldiği öne sürüldü.

Nicole Hong imzasıyla yayınlanan haberde New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara'nın dün davanın görüldüğü mahkemede verdiği dilekçede, AK Parti hükümetini, "Sarraf davasına müdahale etmekle" suçlamasını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la görüşmesinde Zarrab konusunu açmasına ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Washington'da ABD Adalet Bakanı ile görüşmesinde konuyu gündeme getirdiğinini söylemesine dikkat çeken Bharara, dilekçesinde delillerin Türk makamlarıyla paylaşılması isteğine karşı çıktı.

Deliller arasında Sarraf'ın 17 Aralık 2013'teki yolsuzluk poperasyonunun polis fezlekesi de var. Bharara bu delillerin zaten Türkiye hükümetinde var olduğunu ve delillerin ülke dışına çıkarılması gerekmediğini dile getirdi.

 

 

Haber Ara