Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Boydak'tan pişmanlık açıklaması

Cemaat'e yakın Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 'FETÖ' ile ilgili bir pişmanlık açıklamasında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 09:41:19

Boydak'tan pişmanlık açıklaması

Al Jazeera'nin haberine gör eCemaat'e yakın Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak yaptığı yazılı açıklamada "FETÖ örgütüne, geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla yaptığımız yardımları düşününce bugün kahroluyoruz" dedi. Boydak, 17-25 Aralık sürecinden sonra Cemaat'le yollarını tamamen ayırdıklarını da söyledi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"15 Temmuz gecesi ne kadar hainleştiğini büyük acılarla gördüğümüz FETÖ örgütüne, geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla aile bireyleri olarak yaptığımız yardım ve hayırları düşününce bugün, her Türk vatandaşı gibi kahroluyoruz. Bizlerin ve Yüce Milletimizin halisane duygularla yaptığı bu yardımlarımız için hakkımız helâl değildir. İnanıyoruz ki, bunca ihanet ve vahşilik, Cenab-ı Hak katında da karşılığını bulacaktır. Bu vesile ile geçmişteki iyi niyetlerimiz nedeni ile hâlâ ismimizin karıştırıldığı bu hain terör örgütünün ailemizle ve şirketlerimizle maddi manevi hiçbir ilişkisi olmadığını tüm milletimizle net olarak paylaşmak isteriz."

NE OLMUŞTU?

Gülen Cemaati'ne yönelik 'paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında Kayseri'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Ankara'da çıkarıldığı mahkemece Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Kardeşi ve holding CEO'su Memduh Boydak ise hâlâ tutuklu.

Boydak ailesine yönelik gözaltıların ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara