Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Bosna Hersek'te Türkçe için zil çalacak

Türkçe, Bosna Hersek Federasyonu'ndaki Una-Sana Kantonu'ndaki ilk ve orta dereceli okullarda seçmeli ders olarak okutulacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 06:58:53

Bosna Hersek'te Türkçe için zil çalacak

AA'nın haberine göre: Türkçe, Bosna Hersek Federasyonu'ndaki 10 kantondan biri olan Una-Sana Kantonu'ndaki ilk ve orta dereceli okullarda seçmeli ders olarak okutulacak.

Türkçe'nin söz konusu kantonda seçmeli ders okutulmasıyla ilgili protokol, Yunus Emre Enstitüsü ile Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanlığı arasında imzalandı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'ndeki törene, Büyükelçi Cihad Erginay, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanı Adis Muharemoviç, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ve diğer davetliler katıldı.

Büyükelçi Erginay, yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki uzun yıllara dayalı tarihi ve kültürel ilişkiler çerçevesinde Bosna Hersek'te Türkçe öğrenmeye yönelik ilginin her geçen gün arttığını belirterek, bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç de yapılan çalışmalar ve harcanan emek karşısında "büyülendiklerini" kaydederek, bu projeyi uzun vadeli, özenle biçilmiş ve içi dolu olarak gördüğünü söyledi.

Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dilberoviç, Una-Sana Kantonu ile okullarında Türkçe okutulan kanton sayısının yediye çıktığını ve kalan üç kantonun da bu aileye katılmasını ümit ettiğini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ise Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in "İki millet ancak aynı dili konuşursa anlaşabilir" sözüne atıfta bulunarak, "Biz de bu bağlamda, buradaki çocuklara Türkçe öğretmeye çalışıyoruz. Türkiye ile aradaki kültürel bağları, geçmişten gelen tarihi bağları daha da kuvvetlendirmek, birbirimizi daha da iyi anlamak adına bu faaliyetlere devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara