Dolar

32,3594

Euro

34,9650

Altın

2.325,37

Bist

9.079,97

Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'i andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Vefatının 13'üncü sene-i devriyesinde Aliya İzzetbegoviç'e Allah'tan rahmet diliyorum' dedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 20:40:15

Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'i andı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vefatının 13'üncü sene-i devriyesinde Aliya İzzetbegoviç'e Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yıldönümü vesilesiyle sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. İzzetbegoviç'in Avrupa'nın en önemli İslam toplumunun varlığını sürdürmesini sağladığını kaydeden Erdoğan, "Bugün Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, büyük mücadele ve fikir adamı Aliya İzzetbegoviç'in 13.üncü vefat yıldönümü. Aliya'nın Bosnalı Müslümanların mücadelesine yaptığı liderlik, Avrupa'nın en önemli İslam toplumunun varlığını sürdürmesini sağlamıştır. Vefatının 13. sene-i devriyesinde Aliya İzzetbegoviç'e Allah'tan rahmet diliyorum. Boşnakları, maruz kaldıkları soykırıma rağmen mücadele için ayakta tutan bu büyük insanın hatırasını yaşatmak, her Müslüman'ın vazifesidir" ifadelerini kullandı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara