Dolar

32,5661

Euro

34,7205

Altın

2.494,01

Bist

9.524,59

Bosna Hersek'in FETÖ ile mücadelede tavrı net

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak, ülkesindeki FETÖ ile mücadeleye ilişkin, 'Bu konuda tavrımız net. Siyasetçilerimiz de velileri, çocuklarını bu okullara vermemesi için ikna etmeye çalışıyor. 'dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 14:28:42

Bosna Hersek'in FETÖ ile mücadelede tavrı net

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluile Bakanlık Resmi Konutu'nda baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bosna Hersek'in en önemli stratejik hedefinin Avrupa Birliği'ne (AB) katılmak olduğunu belirten Igor Crnadak, "Bunun dışında dost ülke Türkiye ile de ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmekte Türkiye'nin gösterdiği anlayıştan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'nin bu yöndeki çabalarını takdirle karşılıyorum." diye konuştu.

"TÜRKİYE İLE BİRLKTEYİZ''

Bosna Hersek'in, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece tavrını ortaya koyup Türkiye'yi desteklediğini aktaran Crnadak, "Ben bir kez daha orada vefat eden insanların yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye'nin ne kadar zor bir süreçten geçtiğinin farkındayız. Biz de bir kez daha bu dönemde Türkiye'yle birlikte olduğumuzu tekrarlamak istiyoruz. Türkiye'yle beraberiz." ifadelerini kullandı.

"DURUŞUMUZ BELLİ''

FETÖ'yle mücadelede Türkiye'yle birlikte hareket edildiğini ve Bosna'da FETÖ'yle bağlantılı eğitim merkezlerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Igor Crnadak, "Bu konuda tavrımız net, duruşumuz belli. Siyasetçilerimiz de velileri, çocuklarını bu okullara vermemesi için ikna etmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Bosna Hersek'in ekonomik ilişkiler çerçevesinde Türkiye ve Sırbistan ile ilişkilerini devam ettirmek istediklerini bildiren Crnadak, söz konusu üçlü mekanizmayı hem cumhurbaşkanlığı, hem başbakanlık seviyelerinde sürdürmek istediklerini belirtti.

Haber Ara