Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Boşanan eşler yüzyüze gelmeyecek

Hükümet, çocuk ve kadınlar başta olmak üzere ‘kırılgan’ gruplar için hazırladığı Mağdur Hakları Yasa Taslağı’na yeni eklemeler yapıyor. Yeni düzenlemelere göre, boşanan eşlerden biri çocuğunu görmek için almaya geldiğinde diğer eşle yüz yüze gelmeyecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 08:08:42

Boşanan eşler yüzyüze gelmeyecek

Adalet Bakanlığı, çocuk değişim merkezlerinin yanısıra, 139 Ağır Ceza Mahkemesi'nde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü (ADEM) kuracak. ADEM büroları ile cinsel taciz, aile içi şiddet, insan ticareti, terör gibi suçların mağdurlarına adli desteğin yanısıra psikolojik, barınma, ulaşım, istihdam ve koruma hizmetleri verilecek. 2018 yılı başında TBMM'ye sevk edilecek tasarı ‘kırılgan' gruba dahil olan yaşlı mağdurlar, engelli mağdurlar, cinsel suç, aile içi şiddet, insan ticareti ve terör mağdurlarına yönelik hizmetlerin geliştirilmesi ve uygulanmasını içeriyor. Bunların başında ise 139 Ağır Ceza Mahkemesi'nde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü (ADEM) bürolarının kurulması geliyor.

UZMAN EKİP DESTEĞİ

Milliyet'te yer alan habere göre, Bürolar sayesinde engelli, yaşlı ve çocuklara mağduru oldukları davalar süresince destek sağlanacak. ADEM'in desteği adli yardımla da sınırlı kalmayacak, suçun işlendiği tarihten başlayıp dava sonuçlanıncaya kadar sürecek. Merkezlerde psikolog ve pedagoglardan oluşan uzman ekipler de görev yapacak. Uzman ekipler mağdurlara yönelik hizmetlerin geliştirilmesine ve uygulanmasına ilişkin faaliyetleri yürütürken, ikincil mağduriyetlerinin önlenmesi için her türlü tedbiri alacaklar.

ÇOCUK TESLİM MERKEZLERİ

Bir başka düzenleme ise ‘Çocuk Teslim Merkezleri' kurulması. Velayet sahibi eşlerden biri çocuğunu diğer eşe karşı intikam aracı olarak kullanmak ister ve göstermemekte direnirse hakim kararı çıkarılacak. Direnen anne veya baba çocuğunu bu merkeze getirecek. Diğer eş ise çocuğunu buradan alarak hakimin tanıdığı zaman dilimini birlikte geçirecek. Anne ve baba çocuklarını bu merkezlere bırakıp alırken yüz yüze getirilmeyecek. 

Haber Ara