Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Borrell: Doğu Akdeniz’de ciddi çatışma riski var

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 'Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs arasında gerilim katlanarak artıyor ve sözlerin ötesine geçebilecek ciddi çatışma riski var' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-14 14:50:28

Borrell: Doğu Akdeniz’de ciddi çatışma riski var

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmaları nedeniyle bölgede artan gerilime ilişkin konuştu.

Borrell, "Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs arasında gerilim katlanarak artıyor ve sözlerin ötesine geçebilecek ciddi çatışma riski var" dedi. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Financial Times'a konuştu. Borrell, Avrupa'nın 'Libya'dan Belarus'a çevrelenerek alevler içinde kaldığını' söyledi.

Borrell, çeşitli gerilim noktalarını hatırlatarak üye ülkelerden 'güçlü ve birleşmiş bir yanıt' çağrısında bulundu. Borrell, "Her şey beklediğimden çok daha kötü gitti" dedi. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de başlattığı doğal gaz arama çalışmalarının ardından artan gerilimi de değerlendiren Borrell, "Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs arasında gerilim katlanarak artıyor ve sözlerin ötesine geçebilecek ciddi çatışma riski var" dedi.

Haber Ara