Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Boris Johnson'dan, Trump'a şok!

İngiltere'de Theresa May’den sonra başbakan olması beklenen Muhafazakar Partili eski dışişleri bakanı Boris Johnson’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın birebir görüşme talebini reddettiği öne sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-04 17:13:42

Boris Johnson'dan, Trump'a şok!

BUYUK1

İngiltere'de Theresa May'den sonra başbakan olması beklenen Muhafazakar Partili eski dışişleri bakanı Boris Johnson'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın birebir görüşme talebini reddettiği öne sürüldü.

İngiliz yayın kuruluşu ITV News muhabirlerinden Robert Peston, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu anda Britanya'da üç günlük bir ziyarette olan Trump'ın Johnson ile yüz yüze görüşme talebinde bulunduğunu, iki liderin 20 dakikalık bir telefon konuşması yaptığını ve Boris Johnson'un Trump'ın görüşme talebini One Nation etkinliğine bağlı yoğunluk nedeniyle reddettiğini yazdı.

Johnson'un ofisinden yapılan açıklamada bu kararın Johnson'un liderlik kampanyasını çok ciddiye aldığı ve kampanyaya odaklandığı şeklinde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

TRUMP'IN DESTEK VERDİĞİ JOHNSON'IN
2015'TEKİ SÖZLERİ, BIG BEN'DE

Bu arada Trump'a yönelik bir diğer protesto ise Londra'nın en önemli sembollerinden birisi olan saat kulesi Big Ben'de gerçekleşti.
Eylemciler, iktidar partisi Muhafazakâr Parti'nin genel başkan adaylarından olan eski Dışişleri Bakanı ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın 2015'te verdiği bir röportajda Trump için söylediklerini Big Ben'e projektörle yansıttı.
Johnson o röportajında Trump için "Donald Trump'ın aklını kaçırmış olduğu çok açık… Akıl almaz bir cehalet içerisinde… ABD Başkanlığı görevini üstlenebilecek beceriye sahip değil" diyordu.

Donald Trump, Londra ziyaretine başlamadan kısa bir süre önce İngiliz The Sun gazetesine verdiği röportajda Boris Johnson için "Seçilir mi bilemem ama çok iyi bir kişi, çok yetenekli. Benim hakkımda ve ülkemiz hakkında hep olumlu görüşlere sahip oldu. Boris bu işte çok iyi olurdu" demişti.

aa

TRUMP: BUNLAR SAHTE HABER

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere gezisinin ikinci gününde Başbakan Theresa May ile basın toplantısı düzenledi.

İngiltere'de kendisine karşı yapılan gösteri ve protestolara dair bir soruyu yanıtlayan Trump, "Bunlar sahte haber. Ben her yerde tezahürat yapan insanlar gördüm, protesto görmedim" dedi.

Trump, onuruna verilen yemeği boykot eden ve bugün Londra'da düzenlenen Trump karşıtı gösteride bir konuşma yapan ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn hakkındaki bir soruya ise "Corbyn ile konuşmadım, tanımıyorum. Benimle bugün veya yarın görüşmek istedi, reddettim. Benim durduğum yerden kendisi negatif bir güç. Eleştiren insanları sevmiyorum, iş bitiren insanları seviyorum" yanıtını verdi.

Donald Trump, ABD ile İngiltere'nin tarihsel ilişkisini övdü ve "İngiltere ve ABD'nin ittifakı, dünyanın gördüğü en büyük ittifaktır" diye konuştu.

buyuk3_25

CORBYN, TRUMP KARŞITI GÖSTERİDE KONUŞTU

Bugün Londra'da düzenlenen Trump karşıtı protesto gösterisinde ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de bir konuşma yaptı.

"Protestolar ve aktivizm değişime yol açar, bunu asla unutmayın" diyen Jeremy Corbyn, Trump'ın Sadiq Khan'ı eleştirmesine tepki gösterdi.

Corbyn, Londra'nın Müslüman bir belediye başkanı olduğu için gurur duyduğunu söyledi. İşçi Partisi lideri dün akşam Trump onuruna verilen resmi resepsiyonu da boykot etmişti.

bb 

Haber Ara