Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Bombalı saldırıya dünyadan tepkiler

ABD, İngiltere, Avustralya ve İtalya'nın Ankara büyükelçiliklerinden saldırıya tepki.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 17:57:59

Bombalı saldırıya dünyadan tepkiler

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Fransa'nın, Kayseri'deki saldırıyı kınadığı ve saldırının hedefi olanların ailelerine başsağlığı dilendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Türklerin yoğun yaşadığı Strazburg'un belediye başkanı da saldırıyı şiddetle kınadı.

Strazburg Belediye Başkanı Roland Ries, Kayseri ve Strazburg'un kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, tüm Strazburglular adına Kayseri'ye geçmiş olsun mesajı iletti.

BÜYÜKELÇİLERDEN TEPKİ

ABD, İngiltere, Avustralya ve İtalya'nın Ankara büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyonunun sosyal medyadaki Twitter hesapları üzerinden Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler paylaşıldı.

ABD

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğince saldırı kınanarak, "Böyle alçak eylemlerin hiçbir gerekçesi olamaz." ifadesi kullanıldı.

İNGİLTERE

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şehit askerlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileyerek, "Türkiye için kara bir gün daha. Bu sabah Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısını bütünüyle kınıyorum. Birleşik Krallık, her türlü terörizme karşı Türkiye'nin yanındadır." değerlendirmesi yaptı.

AVUSTRALYA

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen de Twitter hesabından, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, yaralılara acil şifa diledi. Larsen, "#terörelanetolsun" paylaşımında bulundu.

İTALYA

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğince şiddetin asla hiçbir mazereti olamayacağı kaydedilerek, Kayseri'deki "korkakça saldırıda" hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara acil şifa dilekleri iletildi.

AB Türkiye Delegasyonundan Kayseri'deki terör saldırısı kınanarak, "Bizler halkı ve hükümeti ile #Türkiye'nin yanında yer alıyor, bu alçakça terör saldırısında hayatını kaybedenler için en derin üzüntülerimizi ve başsağlığı dileklerimizi paylaşıyoruz. #Kayseri." ifadesi kullanıldı.

Haber Ara