Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Bombalar 'kullanma kılavuzuyla' geldi

Antalya'daki davada mütalaasını sunan savcı, kentte terör saldırısı yapmayı planladıkları iddiasıyla yargılanan 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 15:34:42

Bombalar 'kullanma kılavuzuyla' geldi

AA'nın haberine göre Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Şeran, Deniz Yıldız, tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Kürtçe konuşmak istediğini söyleyen sanık Şeran'ın savunması, duruşma salonuna getirilen tercüman aracılığıyla alındı. Şeran, 2014 yılında Kobani'de (Ayn el-Arap) halk arasında faaliyet gösterdiğini, Kürtçe ve Türkçe tercümanlık yaptığını belirterek, geçen yıl Antalya'ya geldiğini söyledi.

Yanında getirmediği çantasının daha sonra arkadaşı tarafından gönderildiğini öne süren Şeran, kontrol ettiğinde içinde bomba olduğunu gördüğünü savundu.

Çantada bomba dışında bir de kullanma kılavuzu bulduğunu ifade eden Şeran, şöyle konuştu:

"Bombaların nasıl çalıştırılacağı yönünde kılavuz vardı. Bir an önce bu bombalardan kurtulmak istedim. Bu esnada Kaleiçi Yat Limanı'na gittim ve limanda tahta ve taşların bulunduğu yere bombaları koydum, 2-3 gün bombalar burada kaldı. Bombaların burada bulunacağını düşünerek, içim rahat etmediğinden, 2-3 gün sonra bulunduğu yerden aldım. Kimseye zarar vermeyecek bir yere götürmek istedim. Kış mevsimi olması nedeniyle Konyaaltı Sahili'ne götürdüm. Orada kimsenin olmayacağını düşündüm, gittiğimde de kimse yoktu."

Sanık Şeran, sahildeki bombaların ikisini aktifleştirdiğini kaydederek, kimseye zarar verme amacının olmadığını, bu sırada polisin şüphelenerek kendisini gözaltına aldığını anlattı.

Mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, sanık Şeran'ın zaman ayarlı 3 el yapımı bomba ile kente geldiğini, patlayıcılarla Deniz Yıldız, Şeyhmus Çelik ve Dilan Demir'in yanında kaldığını belirtti.

Mütalaada "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü ihlale yönelik fiil işlenmesi", "terör örgütü üyesi olma", "patlayıcı bulundurma", "genel güvenliği tehlikeye atma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sanıklar Şeran ve Yıldız'ın mütalaaya karşı savunma için ek süre talep etmesi üzerine duruşma, 31 Ocak'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Konyaaltı Sahili'nde 20 Aralık 2015'te zaman ayarlı üç bombadan ikisini aktif hale getiren Mehmet Şeran, polis ekiplerince fark edilerek gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili soruşturmada Dilan Demir, Deniz Yıldız ve Şeyhmus Çelik de yakalanmıştı.

Şüphelilerden Şeran tutuklanmış, Yıldız, Demir ve Çelik ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Zanlılardan Yıldız, bir süre sonra terör örgütüyle ilgili başka bir soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Haber Ara