Dolar

32,5943

Euro

34,7879

Altın

2.497,71

Bist

9.455,83

Bombacı valilik otoparkına 112 Acil kıyafetiyle girmiş

Adana'da PKK'nın Valiliğe düzenlediği ve 2 kişinin öldüğü saldırıda bomba yüklü aracı otoparka bırakan kadın PKK'lı, içeriye 112 Acil Servis personeli kıyafetiyle girdiği tespit edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 12:22:25

Bombacı valilik otoparkına 112 Acil kıyafetiyle girmiş

Adana'da 24 Kasım'da düzenlenen ve 2 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı bombalı araçla saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

ÖZEL EKİP GÖRÜNTÜLERİ KARE KARE İNCELEDİ 

Kurulan bir özel ekip, Valilik ve çevresindeki işyerlerine ait güvenlik kameraları ve MOBESE görüntülerini hiçbir ayrıntıyı atlamayacak şekilde incelemeye aldı. İncelemeler, görgü tanıklarının verdiği bilgi, gelen ihbarlar ve gözaltına alınan otopark görevlisi F.K.'den elde edilen bilgiler, saldırgan kadının eşkalini netleştirdi.

112 ACİL SERVİS PERSONELİ GİB GİRDİ 

Bomba yüklü aracı getiren PKK'lı kadın saldırganın otoparka girerken 112 acil servis personeli üniformasıyla, "memur" görüntüsü verip girdiği ortaya çıktı. Aracı patlamanın gerçekleştiği noktaya bırakan kadın saldırgan, yolun hemen karşısındaki unlu mamuller dükkanına doğru hızlı adımlarla ilerleyip gözden kayboldu.

TOPLAM 4 DAKİKA SÜRDÜ

PKK'lı kadının otoparka girip bomba yüklü aracı bıraktıktan sonra ayrılması toplam, 4 dakika sürdü.

SAĞLIKÇI KIYAFETİ SATAN YERLER ARAŞTIRILIYOR 

Giydiği "mavi pantolonlu sarı kıyafet ve sarı-mavi baş örtüsü" ile 112 Acil Servis personeli görüntüsü veren kadın militanı arayan polis, sağlık personeli kıyafeti satan işyerlerini de mercek altına aldı.

OTOPARK GÖREVLİSİ TUTUKLANDI, 2 POL,S AÇIĞA ALINDI

Soruşturmada "ihmal" iddiasıyla sorgulanan otopark görevlisi F.K. ise sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Otoparkta nöbet tutan 2 polis memuru da açığa alındı.

Haber Ara