Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Bolu Valisi Aydın Baruş'tan sert mesaj:

Bolu Valisi Aydın Baruş, 'Bu süreçte herkesi uyarıyorum. Burada şimdi her kurum kendi bünyesinde çalışan ve bu örgütle bağlantılı olduğu yönünde ihbar gelen kişilerle ilgili işlem yapmak durumundadır. Gerekli araştırmaları yapıp bunu adli makamlara intikal ettirmezlerse sonuçlarına katlanırlar' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 16:59:34

Bolu Valisi Aydın Baruş'tan sert mesaj:
Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bu süreçte herkesi uyarıyorum. Burada şimdi her kurum kendi bünyesinde çalışan ve bu örgütle bağlantılı olduğu yönünde ihbar gelen kişilerle ilgili işlem yapmak durumundadır. Gerekli araştırmaları yapıp bunu adli makamlara intikal ettirmezlerse sonuçlarına katlanırlar" dedi.

Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar devam ederken, Bolu Valisi Aydın Baruş, kamu kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine sert mesaj gönderdi. Baruş, "Bütün kurumlar bu süreçte görevini laikiyle yerine getirmek zorunda. Dolayısıyla 'Bu mücadeleyi Valilik yürütüyor, Başsavcılık yürütüyor, bırakalım onlar yürütsün, biz bir şey yapmayalım' düşüncesinde olan varsa bu düşünceden vazgeçsin. Üzerine düşen görevi yerine getirmeyen kurumlar ve yetkililer hakkında mutlaka işlem yapılacaktır. Dediğim gibi bu sadece birkaç kişinin mücadelesi değildir. Bu süreçte herkesi uyarıyorum. Burada şimdi her kurum kendi bünyesinde çalışan ve bu örgütle bağlantılı olduğu yönünde bilgi gelen ihbar gelen kişilerle ilgili işlem yapmak durumundadır. Gerekli araştırmaları yapıp bunu adli makamlara intikal ettirmezlerse sonuçlarına katlanırlar. Sonuçta bu süreçte lakayt davranan bu benim vazifem değil diyen varsa hesabını verir" diye konuştu.

"Vatandaşlarımdan rica ediyorum"

Vatandaşların korkmadan bildiklerini yetkili mercilere anlatmalarını isteyen Baruş sözlerine şöyle devam etti:

"Tabi ki bir kişi hakkında iddiada bulunmak kolay. Yani birinin ismini verirsiniz. Fakat onun hakkında elinizde bir bilgi, belge yoksa, veya bir tanık ifadesi ile şahit gösteremiyorsanız bunun hakkındaki soruşturma süreci ağır ilerliyor. Neden çünkü özel çalışma yapılıp gerekli araştırmaların yapılması gerekiyor ve bu da süreci uzatıyor. Onun için yapılacak ihbarlar ve suç duyurularında özellikle bilgisi olan vatandaşlarımızın bunu mutlaka ihbar etmeleri ve hiç korkmadan tanıklık etmelerini rica ediyoruz. Bu sadece devlet kurumlarının mücadelesi değil topyekun bir mücadeledir. Devletimiz ve milletimiz çok büyük bir tehlike atlatmıştır. Bu tehlikenin farkında olarak bu örgütle bağı olan kişi ve kurumları deşifre edip içimizden ayıklamamız gerekiyor. Bu konuda herkese görev düşüyor."

Haber Ara