Dolar

32,3124

Euro

35,0594

Altın

2.279,50

Bist

8.970,46

Bolu'da 'Devir bisiklet devri' projesi start aldı

Bolu Belediyesi, halkın bisiklet kullanmasını teşvik etmek amacıyla 'Devir Bisiklet Devri' projesi kapsamında şehir merkezini bisiklet yolları ile donatıyor. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet yolu yapan belediyelere hibe edeceği bisikletler için de resmi başvuruda bulunuldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 17:01:25

Bolu'da 'Devir bisiklet devri' projesi start aldı
Bolu Belediyesi, halkın bisiklet kullanmasını teşvik etmek amacıyla "Devir Bisiklet Devri" projesi kapsamında şehir merkezini bisiklet yolları ile donatıyor. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet yolu yapan belediyelere hibe edeceği bisikletler için de resmi başvuruda bulunuldu.

Bolu Belediyesi, şehir merkezinde yaşayan vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmek amacıyla, "Devir Bisiklet Devri" projesini hayata geçirdi. Bolu Belediyesi Proje Ofisi ile Destek Hizmetleri, İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından koordineli yürütülen proje kapsamında; kent merkezine 30 kilometrelik bisiklet yolu inşa edilecek.

Şehir merkezinin dört bir yanını bisiklet ağları ile donatacak "Devir Bisiklet Devri" projesi kapsamında şuana kadar alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Aktaş Mahallesi Taşhancılar Caddesi ile Akpınar Mahallesi Şehit Muhtar Caddesi'ne 2 adet bisiklet yolu inşa edildi. Üst yapı çalışmaları devam eden Kültür Mahallesi Kanuni Sokak'ta ise çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, belediye ekiplerince 1 adet bisiklet yolunun daha startı verilecek. Bunların yanı sıra, Kalıcı Konutlar Devlet Hastanesi Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, M. Zekai Konrapa Bulvarı ile Hattat Emin Barın Caddesi, Necdet Gören Caddesi, Ali Rıza Tekemen Caddesi ve Bolu-Karacasu bağlantı yolu üzerindeki Kaplıca Caddesi'nde de planlanan program dâhilinde bisiklet yolları inşa edilerek, halkın kullanımına sunulacak.

Hibe desteği için başvuru yapıldı

Boluluları sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımına teşvik edecek "Devir Bisiklet Devri" projesi kapsamında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın talimatları ile yürütülen çalışmalar bununla da sınırlı değil. Bolu Belediyesi, bisiklet yolu yapan belediyelere Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet hibe ettiği projeden faydalanmak üzere Sağlık İl Müdürlüğü'ne resmi girişimde bulundu. İnşa edilen yol uzunluğuna göre Bakanlığın hibe edeceği bisikletler ise Bolu Belediyesi tarafından Bolululara armağan edilecek.

Haber Ara