Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bolu'da 10. Yıl Marşı protestosuna polis müdahalesi

Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı'nın okullarda çalınmasının yasaklanmasını protesto eden gruba polis müdahale etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 16:25:26

Bolu'da 10. Yıl Marşı protestosuna polis müdahalesi

Bolu'da, 10'uncu Yıl Marşı'nın okullarda çalınmasını yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'i protesto için toplanan grubun İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına siyah çelenk bırakmasına polis izin vermedi. Barikatı aşan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Ajansların haberine göre; CHP İl Teşkilatı, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'in de aralarında bulunduğu çeşitli sendikaları üye yaklaşık 250 kişilik grup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasını yasaklayan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'i protesto etmek istedi.

Müdürlük girişine yaklaşık 100 metre kala barikat kuran polis, aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'in de bulunduğu grubun geçişine izin vermedi. Müdürlük önüne daha önce gelen kişiler de İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'nın talimatıyla barikatın arkasına alındı. Kalabalığın birakata yüklenmesi üzerine 10 metre ileriye ikinci bir barikat kuruldu. Daha sonra ilk barikat kaldırıldı.

İkinci barikata kadar ilerleyen kalabalık ile basın açıklaması yapan Milletvekili Tanju Özcan, 10'uncu Yıl Marşı'na, Cumhuriyete sahip çıkmak için toplandıklarını, ancak Bolu Valisi Aydın Baruş'un talimatıyla anlaşılmaz bir şekilde engellenmek istediklerini söyledi.

Polis, barikatın aşılmaması konusunda protestocuları uyardı. Buna rağmen kalabalığın barikata yüklenip aşması üzerine polis biber gazıyla müdahale etti.

Haber Ara