Dolar

32,4954

Euro

34,5650

Altın

2.497,65

Bist

9.548,09

Bollywood'da uyuşturucu operasyonu

Narkotik Kontrol Bürosu'ndan (NCB) yetkililer, Haziran ayında evinde ölü bulunan ünlü Bollywood aktörü Sushant Singh Rajput'un ölümüyle bağlantılı olarak, uyuşturucu bağlantıları olduğu iddiasıyla Bollywood çevresindeki araştırmasını sürdürüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-26 14:59:53

Bollywood'da uyuşturucu operasyonu

Hindistan'ın film endüstrisinde şok dalgalarına yol açan küresel salgından dolayı aksayan uyuşturucu soruşturmasında üç ünlü Bollywood oyuncusu daha sorgulandı.

Narkotik Kontrol Bürosu'ndan (NCB) yetkililer, Haziran ayında evinde ölü bulunan ünlü Bollywood aktörü Sushant Singh Rajput'un ölümüyle bağlantılı olarak, uyuşturucu bağlantıları olduğu iddiasıyla Bollywood çevresindeki araştırmasını sürdürüyor.

Reuters'ün üst düzey bir polis yetkilisine dayandırdığı haberine göre, soruşturmada film endüstrisi ile uyuşturucu ticareti arasında bir bağlantı olup olmadığı araştırılıyor.

Deepika-Padukone-arrives-at-NCB-Sara-ali-khan-Shraddha-kapoor

Gözaltına alınan Hindli aktrisler Deepika Padukone, Shraddha Kapoor ve Sara Ali Khan ise, NCB'nin Mumbai'deki ofisinde sorguya çekildiler.

Padukone, Khan ve Kapoor haklarındaki iddialar üzerine yorum yapmadı. NCB, Mumbai'de yapımcılar, menajerler ve bir moda tasarımcısı da dahil olmak üzere sektöre bağlı diğer tanınmış kişileri de sorguladı.

Mumbai merkezli Bollywood'un büyük bölümünü oluşturan Hint film endüstrisi 191 milyar rupi (2.59 milyar dolar), salgın nedeniyle tiyatrolar kapalı kaldığı için zararla geçen bir bilanço ortaya koydu.

Mumbai polisi başlangıçta Rajput'un ölümünü kaza olarak açıklamıştı ancak yerel medya bunu intihar olarak nitelendirdikten sonra polis, soruşturmada gözden kaçırılan bir şey olup olmadığını araştırmaya başladı.

Rajput'un kız arkadaşı aktris Rhea Chakraborty, 8 Eylül'de NCB tarafından, "uyuşturucu tedarikiyle bağlantılı bir uyuşturucu şebekesine üyelik" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Bombay'da hapiste olan Chakraborty, suçlamaları reddetti. Avukatı Satish Maneshinde ise, tutuklamayı “hukuk rezaleti” olarak nitelendirdi.

Kaynak: Reuters

Haber Ara