Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bolivya, Venezuela karşıtı Lima Grubu'na katıldı

Bolivya’da baskı ile göreve başlayan geçici hükümet, Venezuela karşıtı olan ülkelerin yer aldığı Lima grubuna dahil oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-23 07:34:33

Bolivya, Venezuela karşıtı Lima Grubu'na katıldı

Bolivya'daki geçici hükümet, Venezuela'daki yönetimi değiştirmeyi amaçlayan Lima Grubu'na dahil oldu.

Ordunun baskısıyla Devlet Başkanı Evo Morales'in görevi bıraktığı Bolivya'da Jeanine Anez liderliğindeki geçici hükümet, ülkenin uzun süredir izlediği dış politikada önemli değişiklikler yapmayı sürdürüyor.

Geçici yönetimin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, son kararlarda imzası bulunmayan Meksika ile Arjantin, Brezilya, Guatemala, Guayana, Kanada, Kolombiya, Kosta Rika, Honduras, Panama, Paraguay, Santa Lucia, Şili ve Peru'nun oluşturduğu Lima Grubu'na dahil olundu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmeyi amaçlayan Lima Grubu'na katılımın duyurulduğu yazılı açıklamada, "Bolivya, Venezuela'daki krizin, Venezüellalılarca anayasal, demokratik ve barışçıl bir çözüme ulaştırılmasına çalışacaktır" ifadeleri yer aldı.

Bolivya'da Anez'in yönettiği ve Morales döneminin politikalarında önemli değişikliklere giden geçici hükümet iki hafta önce de ülkenin, ABD ve İsrail vatandaşlarına uyguladığı vizeleri kaldırmıştı.

Haber Ara