Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

Bölgesel tren seferleri başladı mı? Bölgesel tren seferleri ne zaman başlayacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle seferleri durdurulan bölgesel tren seferleri için flaş bir karar alındı. Seyahatlerinde bölgesel tren seferlerini kullanan binlerce kişi bu gelişme sonrası bölgesel tren seferleri başladı mı? sorusunu sormaya başladı. Peki bölgesel tren seferleri ne zaman başlayacak? Yapılan açıklamaya göre seferler 20 Mart itibarıyla yeniden başlayacak. Peki Ankara-İstanbul YHT açıldı mı? Adana - Mersin tren seferleri başladı mı? Mersin-İskenderun treni açıldı mı? Ankara- Polatlı ve Denizli-Basmane tren seferleri açıldı mı? Halkalı-Kapukule treni yolcu almaya başladı mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-19 20:18:12

Bölgesel tren seferleri başladı mı? Bölgesel tren seferleri ne zaman başlayacak?

Normalleşme adımlarından tren seferleri de nasibini aldı. Yapılan açıklamaya göre bölgesel tren seferleri yolcuları ile seferlere 20 Mart'ta başlayacak. Yolcular HES kodu ile yolculuk edebilecek. Peki Ankara-İstanbul YHT seferleri aşladı mı? Ankara-İstanbul hattında YHT sefer sayısı da 22 Mart'tan itibaren 10'a çıkarılacak.

Pandemi nedeniyle tren seyehatlerine bir süre ara verilmişti. 1 Mart'tan sonra kademeli normalleşme ile birlikte tren seferleri ed hizmete girmeye başladı. Bölgesel tren seferleri için koroanvirüs tedbirleri de aksatılmadı. Yarın hizmete başlayacak olan seferler kapsamında yolcular HES kodunu ibraz ederek trenlere binebilecek.Trenler düzenli olarak dezenfekte edilecek. Bölgesel tren seferlerinde sosyal mesafeyi korumak için tedbirler de alınacak. 

Ulaşımını bölgfesel trenlerle yapan binlerce kişi hatların yeniden açılmasına çok sevindi. Peki Ankara-İstanbul YHT açıldı mı? Adana - Mersin tren seferleri başladı mı? Mersin-İskenderun treni açıldı mı?  Ankara- Polatlı ve Denizli-Basmane tren seferleri açıldı mı? Halkalı-Kapukule treni yolcu almaya başladı mı? İşte yarın (20 Mart) itibari ile açılacak bölgesel tren hatları;

Kapıkule-Halkalı tren hattı

Adapazarı-Pendik tren hattı

Ankara-Polatlı tren hattı

Zonguldak-Karabük tren hattı

Manisa-Alaşehir tren hattı

Eskişehir-Afyonkarahisar tren hattı

Eskişehir-Kütahya tren hattı

Mersin-Adana tren hattı

Mersin-İslahiye tren hattı

Mersin-İskenderun tren hattı

Sivas-Divriği tren hattı

Erzincan-Divriği tren hattı

Kars-Akyaka tren hattı

Aydın-Denizli-Söke tren hattı

Basmane'den Ödemiş, Denizli, Aydın, Uşak, Alaşehir ve Tire'ye giden hatlar.

Batman-Diyarbakır tren hattı ne zaman açılacak?

Batman-Diyarbakır tren hattını kulalnan vatandaşlar Batman-Diyarbakır hattı ne zaman açılacak sorusunu soruyor. Batman-Diyarbakır hattında işleyecek bölgesel tren i22 Mart'ta seferlerine başlayacak.

YHT seferleri artıyor

Ankara-İstanbul-Ankara hattında günde 8 olan YHT sefer sayısı ise 22 Mart'tan itibaren 10'a yükseltilecek.

Ankara'dan saat 12.00, Söğütlüçeşme'den saat 12.20'de hareket edecek YHT'ler, Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik ve Bostancı istasyonlarından yolcu alacak.

Bölgesel tren hatları nedir?

TCDD Taşımacılığın bölgesel olarak hizmet verdiği tren seferlerinin genel ismi bölgesel tren olarak adlandırılmaktadır. Ana hat trenlerine göre bir takım farklılıklar gösteren ve bölgesel olarak sefer yapan bu trenlerin özellikleri ile birlikte isimlerinin ve güzergahları nelerdir?

TCDD Taşımacılık bölgesel trenlerini 7 bölgeye ayırmıştır. Her bölgenin içerisinde farklı sayıda bölgesel tren seferi ismi bulunur.

Haber Ara