Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Boko Haram'dan 'daha ölmedim' mesajı

Nijerya'daki Boko Haram örgütünün, öldüğü ya da görevden alındığı iddia edilen lideri Ebubekir Şekau'ya ait ses kaydı ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 09:22:56

Boko Haram'dan 'daha ölmedim' mesajı

Ajansların haberine göre, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'ye hitaben yapılan ses kaydında Şekau, hakkında çıkan öldüğü ya da görevden alındığı iddialarını yalanlayarak IŞİD'e bağlığını yineledi.  Şekau, 8 dakikalık ses kaydında, "Kafir medya, benim öldüğümü, hasta olduğumu ve konuşamayacağımı iddia etti. Benim artık görevde olmadığım gibi bariz yalanlar söyledi. Hayattayım ve Allah'ın takdir ettiği zamanda öleceğim" ifadelerini kullandı. 

Örgütün son yayınladığı görüntülü mesajlarda yer almayan Şekau, ses kaydında Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari'nin, Boko Haram'ın 3 ay içerisinde tamamen etkisiz hale getirileceği yönündeki açıklamasını da tiye aldı.  

Çad Devlet Başkanı İdris Debi de geçen hafta 2009'da Nijerya'da eylemlerine başlayan Boko Haram örgütünün yeni bir lideri olduğunu ileri sürmüştü. Debi, "Liderleri Ebubekir Şekau'nun yerine geçtiği söylenen Mahamat Davud diye biri var" ifadelerini kullanmıştı. 

Örgütün videolarında sıkça boy gösteren Şekau'nun son dönemde yapılan paylaşımlarda görülmemesi, akıbetine ilişkin soruları gündeme getirmişti

Haber Ara