Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

Boko Haram'a karşı kiralık asker kiralandı

Nijerya'da ordunun, Boko Haram militanlarının yenilgiye uğratılması için yabancı bir şirketten paralı askerler kiraladığı iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 15:52:22

Boko Haram'a karşı kiralık asker kiralandı

AA'nın haberine göre, Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir askeri kaynak, 250 civarında paralı askerin, merkezi Güney Afrika'da bulunan Özel Görevler, Eğitim, Donanım ve Koruma (STTEP) şirketinden kiralandığını, Boko Haram'a karşı yürütülen operasyonun başarıya ulaşması için bu yönteme başvurulduğunu söyledi. Bir diğer askeri yetkili de gelişmeyi doğruladı.

Paralı askerlerin, bir saldırı gücünü eğiteceği ve bu güçle işbirliği içinde çalışacağı ifade edildi.

STTEP'in resmi internet sitesinde, şirkete bağlı eğitmenlerin ve danışmanların, "1994 yılından önce (apartheid döneminde) Güney Afrika Savunma Gücü'nün konvansiyonel ve gizli birimlerinde" görevli oldukları belirtiliyor. Sitede, şirketin Afrika, Ortadoğu, Uzak Doğu, Orta ve Güney Amerika'da başarı öykülerine imza attığı kaydediliyor.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, bu sene seçim kampanyası sırasında militanlarla mücadelede paralı asker kullanılmasını "utanç verici" sözleriyle tanımlamış ve bu uygulamanın, Nijerya ordusunun zayıflığının göstergesi olacağını savunmuştu.

Bir askeri kaynak, Buhari yönetiminin, şimdi neden paralı asker kiralama yöntemine başvurduğuna ilişkin soruya, gerilla taktikleri Nijerya ordusu için yeni olan militanlarla mücadelede paralı askerlerin en pratik seçenek gibi göründüğü yanıtını verdi.

Haber Ara