Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Boko Haram'a hava operasyonu

Güvenlik yetkilileri, Nijer ordusunun Boko Haram örgütünün ülkenin güney doğusunda Diffa bölgesindeki mevzilerini ilk defa askeri helikopterlerle bombaladığını ifade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 15:34:15

Boko Haram'a hava operasyonu

AA'nın haberine göre, Yetkililer operasyonun, Boko Haram militanlarının Nijerli askerlere yönelik Dagaya'da düzenlediği ve 1 kişinin öldüğü saldırıya karşılık yapıldığını açıkladı.

Nijerli bir subay, örgüte karşı düzenlenen bu ilk hava bombardımanının ordu ile militanlar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığının göstergesi olduğuna işaret ederek özellikle birkaç hafta önce Kamerun'un kuzeyine Amerikan askerlerinin konuşlandırılmasından bu yana militanların şiddeti daha da arttırdığını kaydetti.

Diffa yakınlarında bulunan Ala köyüne geçen hafta saldırı düzenleyen Boko Haram militanları en az 13 sivili boğazını keserek öldürmüştü.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu. Müdahale gücünün göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışması planlanıyor.

Müdahale gücünün operasyonlara başlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyo

Haber Ara