Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

Böke’ye Elif Doğan Türkmen’in faturası soruldu

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Elif Doğan Türkmen'in haberleşme faturasıyla ilgili, 'CHP'nin bu konudaki görüşü, nasıl ki anayasa oylamasında vicdanımızla baş başa kalmayı önemsediysek bu koşullarda da aynı şeye çok değer veriyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 17:41:12

Böke’ye Elif Doğan Türkmen’in faturası soruldu

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Toplantının gündemini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. CHP PM Üyesi Sera Kadıgil'in gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Böke, "Bu hukuksuz uygulama Sera'ya yalnızca CHP'ye değil, bu hukuksuz uygulama Saray düzenine ‘hayır' diyen 'cumhuriyeti de demokrasiyi de özgürlükleri de sonuna kadar savunacağız ve yüceltmek için bir mücadele vereceğiz' diyen milyonlara bir gözdağı verme çabasıydı. Henüz başlamadığı söylenen referandum kampanyasının bir baskıyla bir tehditle açık gözdağıyla ve komplo teorileriyle kurulacağı bunun üzerine inşa edileceği ve ancak bir tehditle baskıyla yürütülebileceğine olan inanç çok açıkça ortaya çıkmış oldu. Çünkü ‘hayır'dan korkanlar Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi olmayanlardır" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Böke, MYK'da TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in haberleşme faturasının gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya şunları kaydetti:

"CHP, Türkiye'nin derin gündemini tartışıyor. Türkiye'nin şuandaki en önemli gündemi de inşa edeceğimiz özgür, demokratik Türkiye için bugünden atmamız gereken adımlar. MYK'da en uzun tartıştığımız konular bunlar değil. En uzun tartıştığımız konular özgür Türkiye'nin inşasına dönük konulardır. Dün Sayın Genel Başkanımız kamuoyuyla görüşünü paylaşmıştı. Şunu söylemişti; ‘hukuksuz olmayan ama etik de olmayan bir davranışla karşı karşıyayız. Bir bireyin kendi etik davranışıyla ilgili olan bir sonucun değerlendirmesini de mutlaka o bireyin kendi vicdanıyla baş başa vermesi gerekir.' CHP'nin bu konudaki görüşü bu etik olmayan davranışla ilgili her milletvekilinin kendi vicdanıyla nasıl ki anayasa oylamasında vicdanımızla baş başa kalmayı önemsediysek bu koşullarda da aynı şeye çok değer veriyoruz."

"CHP ADALARLA İLGİLİ ORTAYA KONAN BU SESSİZLİĞİ UYARAN VE AÇIKÇASI HÜKÜMETİ ÇAĞIRAN BİR YAKLAŞIMDA BULUNMUŞTU"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komutanlarının, Kardak Kayalıkları'nda yaptığı incelemenin hatırlatılması üzerine Böke, "Uzun zamandır adalarla ilgili bir sıkıntı olduğunu CHP dillendiriyordu. Böyle durumlarla ilgili verilen reaksiyonların zamanlamasının hiçbir kampta hiçbir ülkede soru işareti yaratmaması gerekir. Bizim için kendi toprağımızın her karışı çok kıymetlidir. Çünkü birlikte üzerine inşa ettiğimiz bir demokratik cumhuriyeti yeşerttiğimiz bir özgürlük ortamını her karış bizim için o mücadele adına temsil etmektedir. Bu açıdan da ister adalarda olsun, ister ana kara parçasında olsun CHP Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağını, her insanını eşit değerde görmekte ve savunulması gerektiğini düşünmektedir. Bu yönden de zaten son aylarda CHP adalarla ilgili ortaya konan bu sessizliği uyaran ve açıkçası hükümeti çağıran bir yaklaşımda bulunmuştu bu açıdan değerli buluyoruz. Ancak bunların belli duyguları kaşımak adına değil, gerçekten samimiyetle bu ülkenin her karış toprağına ve her insanına değer verdiğini her zaman hissettiren sürdürülebilir bir siyaset anlayışıyla yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"REFERANDUMU ÇOK HEYECANLA, İSTEYEREK VE KAZANACAĞIMIZI BİLEREK BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hala Anayasa değişiklik teklifini onaylamamasıyla ilgili soruya Böke, birkaç hafta önce mecliste komisyonda ekonomiye dair sunum yapmak istediğini ve buna itiraz edildiğini anlattı. Böke, şöyle konuştu:

"Sonra komisyondan geçti genel kurula geldi. Genel kurulda 1-2 dakika söz eklemeleriyle müthiş bir aceleyle genel kuruldan çıkartılan anayasa değişikliği teklifi günlerdir bir imza bekliyor. Açıkçası çok yorum yapmaya gerekmediğini düşünüyorum. Bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor. Komisyonda da, genel kurulda da, bugün bulduğumuz kürsülerde de, yarın sahada da biz umudu, yarın birlikte yaşayacağımız Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğimiz bir ilk adım olan bu referandumu çok heyecanla, isteyerek ve kazanacağımızı bilerek bekliyoruz. Daha özgür ve demokratik bir Türkiye için komisyonda da genel kurulda da verdiğimiz mücadeleyi bugünden sonra da devam ettireceğiz."

Haber Ara