Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Bogdanov: Erdoğan savaş istiyorsa...

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, 'Erdoğan'ın sözleri Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmalara aykırı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 16:09:01

Bogdanov: Erdoğan savaş istiyorsa...

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Suriye'ye Esad'ın hükümdarlığına son vermek için girdik' açıklamasını değerlendirdi.

Bogdanov, Erdoğan'ın bu sözlerinin Rusya ile Türkiye arasında daha önce varılan anlaşmalara aykırı olduğunu söyledi.

Bogdanov'un konu ile ilgili açıklamaları şöyle;

"Açıklamalar daha önce Rusya ile Türkiye arasında varılan tüm anlaşmalarla çelişiyor. İlk olarak 2254 sayılı karara, 2268 sayılı karara, Viyana formatında ve Lozan formatında alınan kararlara aykırı. Bu formatlarda Türkiye ile birlikte yer alıyoruz. Eğer Erdoğan savaş istiyorsa, elbette bu durum söz konusu anlaşmalarla çelişir."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Parlamentolararası Kudüs Platformu'nda açıklamalarda bulunmuş ve "Dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil." demişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara