Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Genel Kurulu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan:- 'Ülke içinde birinci olduğumuz listeler yüzümüzü güldürse de bunları yeterli görmüyoruz. Çok yakın bir zamanda başarımızı devam ettirerek, daha ileri seviyelere çıkacağımızı ifade etmek isterim. Girdiğimiz listede 100 tam puan almak mümkünse onu alan Türkiye'den biz olmak istiyoruz'- BURA Yönetim Kurulu Başkanı Topal:- 'BURA derneği, Boğaziçi Üni

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-07 16:46:19

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Genel Kurulu
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özkan, "Ülke içinde birinci olduğumuz listeler yüzümüzü güldürse de bunları yeterli görmüyoruz. Çok yakın bir zamanda başarımızı devam ettirerek, daha ileri seviyelere çıkacağımızı ifade etmek isterim. Girdiğimiz listede 100 tam puan almak mümkünse onu alan Türkiye'den biz olmak istiyoruz." dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü, Albert Long Hall'de düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. BURA ile ilgili kısa film gösterildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜBİTAK Bilim Ödülleri'nde "Bilimsel alanlarda başarılı olmak için maddi kaynaklar, etken veya diğer altyapı değil. Her şeyden önce azimle çalışacak, bilime susamış insanlara ihtiyaç vardır." sözlerinden etkilendiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Özkan, Boğaziçi Üniversitesi hakkında bilgi vererek, 155 yıllık dev geçmişe sahip, dünya ölçeğinde orta büyüklükte bir üniversite olduğunu anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin araştırma ve yüksek öğretim faaliyetleri yürüttüğünü dile getiren Özkan, "2017'de de ülkemizin en başarılı gençlerinin büyük bir çoğunluğunu üniversitemize çekebilmeyi başardık, çok şükür. Bu 35 yıldır da böyle olmakta. Asıl başarının bu gençleri cezbeden kaliteli eğitim ortamını tesis eden akademisyenlerin olduğuna inanıyorum." dedi.

Özkan, amaçlarının tescillenmiş bir araştırma üniversitesi olmak ve lisansüstü eğitimi güçlendirmek olduğunu vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'nın da oluşturduğu fonlarla üniversiteyi desteklediğini dile getiren Özkan, "Çok önemsediğimiz bir destek, öğrencilerimize yönelik burslardır. 2017'de de bu desteğimizi daha da arttırarak, 4,5 milyonluk bir fonla 7 bin 347 çeşit bursla 4 bin 2 öğrencimize destek olduk. Üniversite desteklerimiz oldukça çeşitli." diye konuştu.

Özkan, mezunlarının yönetici, mühendis, araştırmacı olarak karşılarına çıkmasından çok gurur duyduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sıralamaların tamamında üniversitemiz ülke içinde en üstlerde yerini alıyor. Son yıllarda Boğaziçi dahil, ülkemiz üniversitelerinin bu listelerde geriye kayıyor olmasından bir parça endişe duymakla birlikte daha zor koşullardan buralara tırmanabilmiş tecrübeli kurumlar olarak, ümidimizi yitirmiyoruz. Özellikle YÖK tarafından yakın zamanda başlatılan idari ve mali özerkliğe sahip kalite kurulunun çalışmalarının, ülkemiz üniversitelerinin bu listelerde hızla yükselmesini sağlayacağına inanıyoruz. Ülke içinde birinci olduğumuz listeler yüzümüzü güldürse de bunları yeterli görmüyoruz. Çok yakın bir zamanda başarımızı devam ettirerek, daha ileri seviyelere çıkacağımızı ifade etmek isterim. Girdiğimiz listede 100 tam puan almak mümkünse onu alan Türkiye'den biz olmak istiyoruz."

BURA Yönetim Kurumu Başkanı Hasan Fehmi Topal, dünyanın en güçlü üniversitelerini markalaştıran değerlerden birinin de mezun girişimlerinin olduğunu vurguladı.

Öncü üniversitelerin misyonunun, yüksek düzeyde eğitim imkanı sunarak nitelikli bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Topal, şunları söyledi:

"Mezun derneklerinin ana misyonu da sahip olduğu örgütlülük sayesinde, nitelikli insan kaynağını doğru hedeflere yönlendirmektir. Bu misyonla hem bireye hem de topluma çok önemli katkılar sunmaktadır. BURA derneği olarak bizler de üzerimize düşen bu sorumluluğu 15 yıldır ifa etme gayretindeyiz. BURA derneği, Boğaziçi Üniversitesi'nin köklü eğitim geleneğinden yararlanmış, bu toprakların değerleriyle yoğrulmuş, aldığı eğitim ile ülkesine yabancılaşmak yerine, memleketiyle daha çok bütünleşmiş gönüllülerinin özverili çalışmalarıyla, ilk günkü heyecanıyla yoluna devam etmektedir."

Topal, üniversitenin projeleri için ulusal veya uluslararası fonlara ulaşmasına aracılık etmeye, üniversitenin kamu ve özel sektör kuruluşları ile diyaloğunda bir katalizör platform olmaya, akademik kadronun güçlenmesine vesile olmaya ve Boğaziçi Üniversitesi'nin toplumla olan bağını güçlendirmeye gayret ettiklerini vurguladı.

Öğrencileri temsilen yaptığı konuşmada Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Yusuf Ziya Koç da "Toplumdaki genel kanının aksine, Boğaziçi Üniversitesi artık elit duvarlarla örülü bir vaha değil, bilakis, asli unsurların temsiliyetinin arttığı bir eğitim kurumu olmuştur. Son dönemde katsayı uygulamasının da kaldırılmasıyla beraber fırsat eşitliğine ulaşan ben ve benim gibi imam hatip mezunu öğrenciler de bu okulda yeniden öğrenim imkanına kavuşmuştur." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Özkan ve BURA Yönetim Kurulu Başkanı Topal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hüsn-i hat levhası takdim etti.

Haber Ara