Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

'Boğaziçi olayının Ankara Belediye Başkanı ile ne ilgisi var?'

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'ya istifa çağrısında bulunduğu paylaşımı üzerine Habertürk gazetesinden Nagehan Alçı, tartışmalara yol açan istifa çağrısına ilişkin Mansur Yavaş'a soru yöneltti.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 16:20:50

'Boğaziçi olayının Ankara Belediye Başkanı ile ne ilgisi var?'

Alçı'nın, "Belediye başkanının siyaset yapmayacağını hatırlayacağım, demiştiniz. Bugünkü mektubunuz bu sözünüze bir tezat değil mi Mansur Bey? İstanbul'daki üniversite olaylarının Ankara Belediye Başkanı ile ne ilgisi var?" sorusu üzerine Ankara BB'nın Yavaş'ın cevabı şöyle:

"Hayır burada hiçbir tezat yok Nagehan Hanım. Ben Boğaziçi'nde yaşananları siyaset üstü bir konu, bir milli birlik meselesi olarak görüyorum. Ayrıca İstanbul'daki gerginlik benim yönettiğim şehir Ankara'ya da sıçramaya başladı. ODTÜ'de de bir grup dün protestoya kalkıştı. Bakın geçen sene yine ODTÜ'de bir yurt krizi yaşanmıştı hatırlarsınız. Öğrenciler yurt yaptırmak istemiyorlardı. Protesto ediyorlardı. Ben o zaman da ODTÜ Rektörü ile iletişime geçtim, bir sorun varsa yardımcı olalım diye düşündüm, 'Belediye olarak yurdu biz yapar, üniversiteye hibe ederiz' dedim. Nitekim tansiyon düştü, kriz çözüldü bu yolla."

Rektör Bulu'nun istifa etmesi gerektiğini tekrarlayan Yavaş, şöyle devam etti:

"Bizim ciddi sorunlarımız var. Açlık var, pandemi var. Bunlarla uğraşmamız, böyle gerginliklerle vakit kaybetmememiz lazım. O nedenle Rektör Bulu'ya seslenmek istedim. Şu aşamada istifa ederse Türkiye'ye çok büyük bir iyilik yapmış olacak."
"Sorumluluğu ne hükümete ne öğrencilere yüklüyorum. Asla siyasi polemik amacım yok. Burada bir kişi sorumluluk alarak krizi çözebilir o kişi de Rektör Bulu'dur"

Yavaş'ın rektör Bulu'nun "İstifayı asla düşünmüyorum" açıklamasının hatırlatılması üzerine ise şöyle dediği kaydedildi:

"Bir mektup daha yazdım. Hazır bende duruyor. Şayet sizin yazdığınız gibi Melih Bey istifa etmez, olaylar da durulmazsa yayınlayacağım"

Alçı, Yavaş'ın ayrıca ikinci bir mektup da Boğaziçili öğrencilere hitaben yazdığını belirtti:

"Rektör sorumluluğu almadı, hadi gençler siz alın, PKK'ya ve başka terör örgütlerine fırsat vermeyin" minvalinde bir mektup yazmış. Şimdilik bu mektup köşede bekliyor."

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör Bulu'nun bulunduğu rektörlüğün bir grup tarafından ablukaya alınması sonrası gelişen olaylar üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Belki hiçbir siyasi liderde, hiçbir partide ve hiçbir sivil toplum kuruluşunda olmayan bir imkana sahipsiniz. Atandığınız rektörlük görevinden feragat edip ülkemiz adına tarihi bir fedakarlık yapabilirsiniz… Gençliği ve geleceği değil makamınızı kurban verin…" demişti.

485176-601baf458eb3d

 

Haber Ara