Dolar

32,5829

Euro

34,8302

Altın

2.417,41

Bist

9.645,02

Boğaz'da üçüncü yıkım gerçekleştirildi

Galatasaray adasının hemen karşısında yer alan bir denizcilik şirketine ait bina yıkıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-01 13:21:43

Boğaz'da üçüncü yıkım gerçekleştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri Beşiktaş Kuruçeşme Muallim Naci Caddesi üzerinde bulunan bir denizcilik firmasına ait binaya geldi. Belediye ekipleri yıkım kararı olduğunu belirterek içeride bulunan eşyaları dışarı çıkarttı.

Ofis eşyalarını nakliye kamyonlarına koyan ekipleri binayı boşalttı. Sabah işe gelen iş yeri çalışanları ise yıkım ekiplerini görünce büyük şok yaşadı. İş yerindeki kişisel eşyalarını kolilere koyan çalışanlar endişeli gözlerle çalışmaları izledi.

Sabah erken saatlerde Muallim Naci Caddesi'ndeki şirkete gelen belediye ekipleri, yıkım kararı olduğunu belirterek binayı boşalttı. Ekipler, binanın boşaltılmasının ardından iş makineleriyle yıkım çalışmalarına başladı. Yıkım dolayısıyla caddedeki trafik de kontrollü şekilde tek şeritten veriliyor.

Yıkım kararı verilen Kuruçeşmedeki binanın, uluslararası lojistik işi yapan Atlantis Tankers Grubu'na ait. Anılan grup bünyesinde Armona Denizcilik isimli bir şirket de bulunuyor. Şubat 2002'de kurulan bu şirketin yönetiminde Marlon Kerim Weinstabl ve L.Severın Weinstabl yer alıyor.

592fbc91c9de3d2114b2f3ab

KANUNA AYKIRILIKLAR VARDI

Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama geldi. Açıklamada "Beşiktaş İlçesi, Muallim Naci Cad. 95 ve 93 kapı numaralı yere ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Encümenince 2960 sayılı kanuna (Boğaziçi Kanunu) aykırılıktan dolayı yıkım kararı alınmış, Encümen Kararına istinaden Müdürlüğümüz yıkım programı dahilinde Emniyet kuvvetleri nezaretinde tüm altyapı hizmetlerinin (BEDAŞ-İGDAŞ-İSKİ) kesilmesine müteakip içerisindeki eşyadan tahliye edilip boşaltılarak 01.06. 2017 tarihinde yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir" denildi.

Haber Ara