Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Bodrum, 'erkenden' sevindi

Bodrum'da yeni sezon için yapılan erken rezervasyonlar, turizmcileri memnun etti

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 15:28:56

Bodrum, 'erkenden'  sevindi

Bodrum bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle izole tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez adreslerinden oldu.

İlçede tarihle iç içe, kalabalıktan uzak, sessiz ve huzurlu bir ortamda zaman geçiren tatilciler, yeni sezon için de taleplerini şimdiden iletmeye başladı.

Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala, ilçede önümüzdeki yıl turizm sezonunun mayısta başlamasını öngördüklerini ifade etti.

Salgın dolayısıyla yurt dışından ilçeye gelemeyen turistlerin olduğunu, telefonda görüştükleri bu kişilerin "Bodrum'u çok özlediklerini" söylediklerini aktaran Kavala, şöyle dedi:

"Yurt dışından gelecek misafirlerimiz 2021 turizm sezonu için rezervasyonlarını şimdiden yaptırmaya başladı. Şu an için rezervasyonlar iyi gidiyor. Yeni turizm sezonundan ümitliyiz, beklentilerimiz yüksek. En çok İngiltere, Rusya ve Ukrayna'dan rezervasyon yaptırılıyor. Önümüzdeki sezon Bodrum'daki otellerin tamamının açılmasını bekliyoruz."

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan da Kovid-19 salgınının sektör hareketliliğini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Erken rezervasyonlarda tüketiciye kolaylık sağlamak gerektiğini belirten Aslan, "Rezervasyonları yaptırıp pandemi bittiğinde de tahsil edebileceğimiz sistemler geliştirmemiz lazım. Müşteriye kolaylık ve güzel imkanlar sağlarsak sayıyı daha da artırabiliriz." diye konuştu.

Aslan, Türkiye'nin salgınla mücadelede diğer ülkelere göre çok daha iyi durumda olduğunu vurguladı

 

Haber Ara