Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Bodrum'da sağanak ve fırtına etkili oluyor

İlçede, saatteki hızı 40 kilometreye ulaşan fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi - Fırtına nedeniyle limanda ve koyda demirli bazı küçük tekneler battı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-18 12:31:29

Bodrum'da sağanak ve fırtına etkili oluyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi, limanda ve koyda demirli bazı küçük tekneler battı.

AA muhabirinin Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü birimlerinden edindiği bilgiye göre, ilçede saatteki hızı 40 kilometreyi bulan fırtına etkili oluyor. Kuzey ve kuzeybatı yönlerinden esen kuvvetli rüzgar, özellikle Bitez, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak ve Gündoğan mahallelerinin kıyı kesimlerini etkiledi.

Turgutreis açıklarındaki bazı yük gemileri, yoğun dalgalar nedeniyle seyirlerini güçlükle sürdürebildi. Balıkçılar olumsuzluk yaşanmaması için denize çıkmadı. Turgutreis sahildeki bazı iskeleler de yoğun dalgalar nedeniyle zarar gördü.

Turgutreis Balıkçı Barınağı'nda demirli yaklaşık 8 metrelik "Çıtır" isimli özel tekne yoğun dalgalar nedeniyle battı. Barınakta demirli diğer teknelerin de zarar görmemesi için tekne sahipleri yağış ve fırtınaya rağmen kendi imkanlarıyla önlem almaya çalıştı.

Bitez koyunda da demirli bazı balıkçı tekneleri battı, zarar görme riski bulunan bir gulet tekneye de güvenlik önlemi alındı.

Fırtınanın yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Haber Ara